FOLLOW US: facebook twitter

«Έφυγε» η Λεχαινίτισσα ζωγράφος Γεωργία Σεφερλή

Ημερομηνία: 20-09-2024 | Συντάκτης:

Γράφει η Ελένη Παπαδοπούλου

Απέραντη θλίψη σκόρπισε στα Λεχαινά και σε όλη την Ηλεία, το αναπάντεχο «φευγιό» της Λεχαινίτισσας ζωγράφου Γεωργίας Σεφερλή σε ηλικία 74 ετών, καθώς έχασε τη μάχη  με τη ζωή μετά από μια σύντομη περιπέτεια υγείας. Η Γεωργία Σεφερλή  σε όλα της τα έργα λάτρευε την εικαστική περιπλάνηση στο φως, ζωγράφιζε την ανατολή του ήλιου, ταξίδευε σε τοπία της πατρίδας μας φορτισμένα με μύθους ιστορικά και θρησκευτικά γεγονός, στα Λεχαινά, στην Ολυμπία, στην Αττική, στην ορεινή Ναυπακτία, την Τήνο, στη Ρόδο. Χαρακτηριστικά για το εικαστικό της έργο ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Κώστας Μπέης είχε γράψει ότι « οι πίνακες της Σεφερλή είναι μόνο φως. Δίχως καμιά παραχώρηση στις σκιές. Ακόμη κι όταν η ζωγράφος προσεγγίζει τα τοπία της καταντικρύ, και πάλι ο ήλιος στέκει αθέατος, κατακόρυφ’ από πάνω, αγκαλιάζοντας τα πάντα με το δυνατό φως του κι αποδιώχνοντας κάθε αντιπαλότητα των σκιών».

 Μάλιστα πέρυσι τέτοιες μέρες, η Γεωργία Σεφερλή παρουσίασε στα Λεχαινά και το αγαπημένο της εργαστήριο την τελευταία της ατομική έκθεση στον τόπο της με θέμα «Από τον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας της Τήνου «Για τα 200 χρόνια από την εύρεση της Αγίας Εικόνας». Στο ενεργητικό της όλα αυτά τα χρόνια είχε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στα Λεχαινά και σε γκαλερί στην Αθήνα, καθώς  είχε κατακτήσει την δική της ξεχωριστή θέση στον εικαστικό χώρο με μεγάλη αναγνώριση από κοινό και κριτικούς.

Η Γεωργία ήταν ένας γλυκύτατος άνθρωπος, απλή, πάντα χαμογελαστή και γεμάτη αγάπη για τους συνανθρώπους της, με πίστη στο θεό και αυτό φαινόταν και στις εικόνες που αγιογραφούσε. 

Η εξόδιος ακολουθία της θα τελεστεί το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου, στις 4 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου στα Λεχαινά όπου θα την αποχαιρετίσουν η οικογένεια της, συγγενείς και φίλοι αλλά και συνάδελφοι της εικαστικοί.

Η Πρωινή εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένειά της, το σύζυγό της Βασίλη Σούζα, τα παιδιά και τα εγγόνια της.

Γεωργία καλό ταξίδι στο φως που λάτρευες…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot