FOLLOW US: facebook twitter

«Έφυγε» ο δικηγόρος και πρ. βουλευτής των ΑΝΕΛ Γιάννης Κωνσταντόπουλος

Ημερομηνία: 09-06-2021 | Συντάκτης:

Νέα απώλεια χθες για  τον Πύργο και την Ηλεία, αφού έφυγε από τη ζωή  ο γνωστός δικηγόρος Γιάννης Κωνσταντόπουλος, πρώην βουλευτής των Ανεξάρτητων  Ελλήνων ( ΗΛΕΙΑΣ) και  υποψήφιος  Ευρωβουλευτής (ΑΝ.ΕΛ) , ενεργός πολίτης πάντα  με μια σημαντική διαδρομή στην πολιτική και την αυτοδιοίκηση.

Ο Γιάννης Κωνσταντόπουλος καταγόταν από τα Χανάκια και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ιδιώτευσε ως δικηγόρος στον Πύργο. Υπήρξε πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηλείας,  υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ καθώς και πρόεδρος του Μανωλοπούλειου Νοσοκομείου. Στις βουλευτικές εκλογές Μαΐου 2012 εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Ηλείας με το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, όπου ήταν και πρωτεργάτης του Κινήματος των ΑΝΕΛ σε τοπικό επίπεδο. Συμμετείχε επίσης  στο Ψηφοδέλτιο των Ευρωβουλευτών του Κινήματος των «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» στις Εκλογές της 25ης Μαΐου 2014,  ενώ είχε πλούσια πολιτική και κοινωνική δράση. Υπήρξε ένας γνήσιος Πυργιώτης που αγαπούσε με πάθος τον τόπο του.

Άσκησε για πολλά χρόνια μαχόμενη  δικηγορία  στον  Πύργο  όπου και κατοικούσε μόνιμα, ενώ ήταν  παντρεμένος  με  την  φαρμακοποιό Λίνα Λιαρρομάτη και απέκτησαν έναν γιο και μια κόρη.

Η Πρωινή εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένειά του…

Ψήφισμα Δικηγορικού Συλλόγου

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας αμέσως μόλις πληροφορήθηκαν το θλιβερό γεγονός του θανάτου του εκλεκτού συναδέλφου μας ΙΩΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ, ο οποίος επί χρόνια άσκησε το δικηγορικό λειτούργημα με ήθος, ευσυνειδησία και αξιοπρέπεια, καταγράφοντας ταυτόχρονα μία σημαντική παρουσία στα δημόσια πράγματα του τόπου μας, συνήλθαν σε έκτακτη συνεδρίαση, κατά την οποία αποφάσισαν τα ακόλουθα :

1) να παρασταθούν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου στην νεκρώσιμη ακολουθία,

2) να εκφράσουν τα θερμά συλλυπητήρια των μελών του Συλλόγου στην οικογένεια του εκλιπόντος,

3) να κατατεθεί ένα σεβαστό χρηματικό ποσό υπέρ των ευαγών ιδρυμάτων της Ι. Μητρόπολης Ηλείας.

Πύργος 09-06-2021

Ο Πρόεδρος

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γραμματέας

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΛΙΑΤΣΗΣ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος