FOLLOW US: facebook twitter

«Έφυγε» ο λάτρης της Αμαλιάδας: Απεβίωσε στα 61 του ο Ηλείος συγγραφέας Λεων. Καρνάρος

Ημερομηνία: 26-02-2021 | Συντάκτης:

Ένας από τους ανθρώπους που αγάπησαν όσο λίγοι την Αμαλιάδα, ο συγγραφέας και ιστορικός ερευνητής Λεωνίδας Καρνάρος, άφησε προχθές το βράδυ την τελευταία του πνοή σε ηλικία 61 ετών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ο Λεωνίδας Καρνάρος καταγόταν από την Κρέστενα και είχε αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στην ιστορική έρευνα για την Ηλεία και ιδιαίτερα για την Αμαλιάδα, γράφοντας αρκετά βιβλία για τον εμπορικό σύλλογο και τον ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης, καθώς και το χρονικό του Αμαλιαδίτικου Τύπου. Τα ενδιαφέροντά του επικεντρώνονταν στην ελληνική παράδοση , στην Ελληνική ΕΠανάσταση και στους απελευθερωτικούς αγώνες του έθνους. Υπήρξε πολυγραφότατος καθώς έγραψε 11 βιβλία και συμμετείχε σε άλλα τέσσερα. Το τελευταίο του βιβλίο εκδόθηκε το 2019 και αφορούσε την Πάτρα και τον Κωστή Παλαμά.

Εργαζόταν ως Κοινωνικός Λειτουργός στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, Αντιπρόεδρος της Εταιρείας Λογοτεχνών Νοτιοδυτικής Ελλάδος και είχε διατελέσει στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας.

Ήταν παντρεμένος με την Καρολίνα-Κωνσταντίνα Πάτση και είχαν αποκτήσει  τρία αγόρια. Αργά το βράδυ διακομίστηκε στο Νοσοκομείο λόγω δύσπνοιας και ενοχλήσεων και τα ξημερώματα υπέστη ανακοπή και απεβίωσε. Εκ των υστέρων προέκυψε ότι είχε προσβληθεί από κορονοϊό. Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε και ο δήμος Ήλιδας. Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε ο Λεωνίδας Μαργαρίτης με ανάρτησή του στο facebook. Η «Πρωινή» εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος