FOLLOW US: facebook twitter

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: Δήλωση για τα έργα ανάδειξης και αξιοποίησης του Καϊάφα

Ημερομηνία: 08-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Η δημοσίευση της διακήρυξης για την επιλογή αναδόχου κατασκευής των έργων ανάδειξης και ήπιας αξιοποίησης της περιοχής του Καϊάφα, που πλέον μπαίνουν σε φάση υλοποίησης, φαίνεται πως έφερε σε δύσκολη θέση όσους είχαν μάθει να απολαμβάνουν προβολή, χωρίς όμως να έχουν να επιδείξουν πραγματικό έργο. Και όσους κυβερνούσαν για τόσα πολλά χρόνια αυτόν τον τόπο, αλλά στο τέλος άφησαν την Ηλεία με τραγικές ελλείψεις σε υποδομές σχεδόν σε όλους τους τομείς.

Η ανάδειξη του Καϊάφα για μένα αποτέλεσε προσωπικό στόχο, ήδη από την θητεία μου στην αντιπολίτευση, όπως η μη μεταβίβαση των Ιαματικών Πηγών σε ιδιώτες και η προσπάθεια να μη χαθεί το ΕΣΠΑ των 8.055.000€. Ωστόσο η ανικανότητα και η αδιαφορία της προηγούμενης κυβέρνησης και των τοπικών βουλευτών της οδήγησε στην απένταξη, αφού οι τότε μελέτες δεν πληρούσαν τις προδιαγραφές για την περιοχή. Όψιμα λοιπόν βγαίνουν κάποιοι όπως η κ. Αυγερινοπούλου να ρίξουν ευθύνες γι’ αυτό στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Φάνηκε το ενδιαφέρον της την εποχή που ήταν αυτή στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Έχω κατ’ επανάληψη τοποθετηθεί ότι όλα έγιναν εξαρχής με νέες μελέτες, με τη συνεργασία πολλών υπουργείων και υπηρεσιών. Το χρονοβόρο της διαδικασίας είχε να κάνει με την τήρηση όλων των υποχρεώσεων και των περιβαλλοντικών κανόνων λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της περιοχής ώστε να είμαστε απόλυτα συμβατοί με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Και σε καμία περίπτωση δεν σχετίζεται με τις εκλογές, αλλά με την ωρίμανση και ολοκλήρωση των διαδικασιών. Εξ άλλου έως τότε έχουμε ακόμα πολλούς μήνες μπροστά μας και τα καλά νέα για τον λαό της Ηλείας θα είναι πολλά και συνεχόμενα σε πολλούς τομείς.

Τους συνιστώ να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους και να μην πανικοβάλλονται.

Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη,

Bουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος