FOLLOW US: facebook twitter

Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη για συνάντηση με Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού: Θετικές εξελίξεις για αθλητικά έργα στην Ηλεία

Ημερομηνία: 12-11-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”75238″ img_size=”full”][vc_column_text]Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη στη διάρκεια της οποία υπεγράφησαν οι Προγραμματικές Συμβάσεις για τα έργα  «Βελτίωση γηπέδου ποδοσφαίρου ΤΚ Κατακόλου» και «Επαναφορά λειτουργικότητας ανοιχτού κολυμβητήριου Δήμου Πύργου» αναφέρθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη που παραβρέθηκε με τον συνάδελφο της Βουλευτή Δημήτρη Μπαξεβανάκη. Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει:  «Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιεί ένα χρόνιο αίτημα  της κοινωνίας του Πύργου, καλύπτοντας ανάγκες της αθλητικής και μαθητικής κοινότητας, των ατόμων με αναπηρίες, αλλά και όλων των πολιτών του δήμου Πύργου. Είναι ένα θέμα που το είχα αναδείξει επανειλημμένα μέσω Κοινοβουλευτικού ελέγχου, επισκέψεων και συσκέψεων με τοπικούς φορείς στο παρελθόν. Με αφορμή την παραπάνω θετική εξέλιξη θα ήθελα να ενημερώσω ότι περιμένουμε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες τις επόμενες μέρες για  μερικά ακόμα έργα που έχουν δρομολογηθεί από το Υπουργείο σε αθλητικές εγκαταστάσεις του Νομού μας.

Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν έργα τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) και αφορούν: τον ηλεκτροφωτισμό του Γηπέδου Πελοπίου (22.000€), την  κατασκευή μεταλλικού στεγάστρου του Δημοτικού Σταδίου Αμαλιάδας (97.000€) και την βελτίωση των εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου Αρχαίας Ολυμπίας (74.000€).

Σε πολύ καλό δρόμο άλλωστε βρίσκεται και η ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού Γυμναστηρίου Αμαλιάδας, ύστερα από πρόσφατη σύσκεψη που είχα στο Υπουργείο Οικονομίας. Το έργο έχει μελετητική ωριμότητα και ο Δήμος Ήλιδας έχει υποβάλλει πρότασή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη η οποία βρίσκεται στην φάση της αξιολόγησης και αναμένεται πολύ σύντομα να εγκριθεί χωρίς προβλήματα.

Για να έχουμε μια συνολική εικόνα των έργων που πρόκειται να γίνουν  και σχετίζονται με τον αθλητισμό να υπενθυμίσω  και την αναβάθμιση των αύλειων χώρων του Σχολικού Συγκροτήματος/Δημοτικού Σχολείου Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας μέσω του πιλοτικού προγράμματος «ΕΜΑΥΤΙΩΝ». Οι παρεμβάσεις στο Δημοτικό Σχολείο περιλαμβάνουν την βελτίωση του γηπέδου καλαθοσφαίρισης με πρόβλεψη και για πετοσφαίριση, την κατασκευή στίβου περιμετρικά του γηπέδου μπάσκετ, την κατασκευή εγκατάστασης για άλματα σε μήκος, την κατασκευή βαλβίδας και οριοθέτηση χώρου για αθλήματα ρίψεων και τέλος την κατασκευή αγωνιστικού χώρου γηπέδου ποδοσφαίρου. Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας βρίσκεται στην διαδικασία εύρεσης αναδόχου για την υλοποίηση του έργου.

Με όλα τα παραπάνω καταδεικνύεται με τον καλύτερο τρόπο το ενδιαφέρον αυτής της κυβέρνησης για την υλοποίηση έργων Αθλητισμού που παρέμεναν δεκαετίες απαξιωμένα».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot