FOLLOW US: facebook twitter

Έδωσαν χρώμα στο σχολείο τους!

Ημερομηνία: 23-04-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

edwsan-xrwma-sxoleio-katakolo4

Νηπιαγωγείο και Δημοτικό σχολείο Κατακόλου

Της Κικής Κολοβέρου – kkoloverou@yahoo.gr

Όταν πριν λίγο καιρό, το Νηπιαγωγείο Κατακόλου αποφάσισε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα εθελοντισμού με στόχο την αναβάθμιση του περιβάλλοντος χώρου του σχολείου τους, δεν περίμεναν ότι η ανταπόκριση των τοπικών φορέων του επινείου θα ήταν τόσο θετική και το αποτέλεσμα τόσο εκπληκτικό.

anastasiou-katakolo

Όπως εξηγεί η Νηπιαγωγός κ. Έλενα Αναστασίου, απευθύνθηκαν στους φορείς του Κατακόλου και αμέσως, τους αγκάλιασαν το Λιμενικό Ταμείο Πύργου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος «ο Φάρος», ο Επαγγελματικός Σύλλογος του λιμανιού και το Δημοτικό Σχολείο που συστεγάζονται στον ίδιο χώρο.

edwsan-xrwma-sxoleio-katakolo3

Η ενεργοποίησή τους ήταν άμεση και με τη στήριξη γονέων και πολιτών της περιοχής ξεκίνησαν προσπάθειες για να αλλάξουν την εικόνα του κτιρίου και του προαύλιου χώρου και να τον παραδώσουν στους μαθητές τους, όπως ακριβώς έπρεπε να είναι. Με συνθήκες κατάλληλες για την τρυφερή ηλικία τους.

edwsan-xrwma-sxoleio-katakolo

Τα αποτελέσματα ήταν καταπληκτικά! «Αλλάξαμε την πρόσοψη του σχολείου μας με ζωγραφική σχεδιασμένη από τον συμπολίτη μας ζωγράφο Νίκο Τουμαζάτο και χρώματα βαμμένα από τα χέρια των παιδιών και των εθελοντών. Δενδροφυτεύσαμε και καλλωπίσαμε τον κήπο του σχολείου μας με προσφορά από τα φυτώρια της περιοχής μας. Την Κηποτεχνική Ηλείας της Σταυρούλας και της Θεοδώρας Γεωργ. Γεωργακόπουλου και το Κέντρο Φυτού του Γεωργίου Καφούσα και Κώστα Ρούντη στον Πύργο.

edwsan-xrwma-sxoleio-katakolo5Όλα τα κάγκελα του προαύλιο χώρου φώτισαν από τα χρώματα που βάφτηκαν με αγάπη και μεράκι από γονείς και εθελοντές, απόδειξη ότι με τη συνένωση των δυνάμεων, το «όλοι μαζί μπορούμε» μπορεί να δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα και να ανάδειξη τη μεγάλη προσφορά του εθελοντισμού στους δύσκολους αυτούς καιρούς» επισήμανε η κ. Αναστασίου.

edwsan-xrwma-sxoleio-katakolo2Δράσεις και για την Αφή

Παράλληλα όμως, το νηπιαγωγείο συμμετέχει και σε δράσεις που εντάσσονται στην κορυφαία στιγμή σχετικά με τον εορτασμό της επετείου των 80 χρόνων Τελετής Αφής Ολυμπιακής Φλόγας, στην Εορταστική Εβδομάδα επετειακών Πολιτιστικών & Αθλητικών Εκδηλώσεων στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς έχουν λάβει μέρος στην διοργάνωση συμμετέχοντας σε συγκεκριμένες εκπαιδευτικές δράσεις. Οι μαθητές κατασκεύασαν Ολυμπιακή Δάδα εμπνευσμένη από τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το χρονικό διάστημα μεταξύ 1936-2016, χρησιμοποιώντας ανακυκλώσιμα υλικά για την κατασκευή τους ενώ σχημάτισαν τους Ολυμπιακούς Κύκλους στον άυλειο χώρο της σχολική μονάδας χρησιμοποιώντας πλαστικά καπάκια μπουκαλιών.  Μετά το τέλος της κατασκευής τα καπάκια παραδόθηκαν στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας, ώστε να προσφερθούν στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών Ελλάδος – Παράρτημα Αχαΐας, με σκοπό την διάθεση αναπηρικού αμαξιδίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος