FOLLOW US: facebook twitter

Εμπρηστές και καιόμενοι

Ημερομηνία: 21-03-2024 | Συντάκτης:

Του Γεωργίου Θ. Ντοά, Δικηγόρου

Το συνταγματικά κατοχυρωμένο κοινωνικό κράτος, έχει ως πυλώνες του τα συστήματα της δημόσιας υγείας και της δημόσιας παιδείας.

Η ώρα της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας παιδείας παρήλθε με την ψήφιση του σχετικού νόμου, τώρα έχει έρθει η ώρα της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας.

Έχει καταδειχτεί ότι οι κυβερνητικοί κυβερνούν επί 5 περίπου χρόνια τη χώρα, παρορμούμενοι από μια πρωτόγονη, επιθετική ορμή εναντίον των δημοσίων αγαθών.

Μια ορμή που καθ΄ ομολογία τους, είναι ριζωμένη στο αίμα τους, στο μυαλό τους και στην ψυχή τους, ως μελών της ευγονικής φυλής των «αρίστων και των εκλεκτών».

Κυβερνούν έχοντας διασπείρει παντού και ήδη αναφύονται πολλαπλά, οι σπόροι της ολιγαρχίας που σκυλεύουν τις ελευθερίες και τα δικαιώματα των πολιτών.

Κυβερνούν σύμφωνα με τους κανόνες της νεοφεουδαρχικής «μαύρης βίβλου των φτωχών», έτοιμοι να διαγγείλουν, για ακόμη μια φορά, ότι τους οδηγούν στη σωτηρία ενώ τους καταστρέφουν.

Κυβερνούν υπηρετώντας την ακραία ιδεολογική και πολιτική αρχή του επιθετικού νεοκαπιταλισμού, «όποιος έχει χρήμα ζει, όποιος δεν έχει , ας πεθάνει».

Κυβερνούν ως υπηρέτες, τελώνες και αργυραμοιβοί των πλουτοκρατικών ελίτ, απονέμοντάς τους ακατάπαυστα προνόμια, γονατίζοντας όλες τις άλλες τάξεις.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει τη δημόσια υγεία, ήδη εμπορικοποιεί τις χειρουργικές επεμβάσεις στους χώρους των κρατικών νοσοκομείων, έναντι παχυλής δαπάνης, που πληρώνει ο πελάτης – ασθενής.

Το τραγικό της εξέλιξης είναι ότι οι κυβερνητικοί, κυνικά και απροκάλυπτα, ανάγουν την ταξική ανισότητα και την οξεία διαίρεση πλούσιοι και φτωχοί, σε καθοριστικό κριτήριο για την παροχή δημόσιων ιατρικών υπηρεσιών.

Με βάση το παράλογο και ανήθικο κριτήριο, οι έχοντες μπορούν να πληρώσουν το διατιμημένο τίμημα της εγχείρησης (νόμιμο φακελάκι), για να εγχειριστούν κατά προτεραιότητα, έως αμέσως, στο  κρατικό νοσοκομείο.

Με βάση το ίδιο κριτήριο, οι μη έχοντες να πληρώσουν, θα περιμένουν να εγχειριστούν από 1 μέχρι και 4 χρόνια, δηλαδή σε χρόνο που, ίσως θα έχουν τελευτήσει από την αρρώστια.

Στη χώρα με την ευλογία των κυβερνητικών, οι προνομιούχοι θα σωρεύουν αδιάκοπα και άλλα προνόμια και άλλο πλούτο.

Οι μη προνομιούχοι θα βασανίζονται αδιάκοπα, κατακαιόμενοι στη νεομεσαιωνική ιερή πυρά, έως του ολοκαυτώματός τους, ήδη οι φλόγες έχουν αποκαλυφθεί και οι ιεροεξεταστικοί εμπρηστές συνδαυλίζουν με μένος την εστία τους.

Είναι προφανές ότι οι κυβερνητικοί θα συνεχίσουν να σχεδιάζουν, να σκηνοθετούν και να παρουσιάζουν στους πολίτες μια         παραισθητική, ψεύτικη, παραπλανητική υπερεικόνα των πραγμάτων.

Είναι προφανές ότι οι κυβερνητικοί θα συνεχίσουν να επιδιώκουν τη χαύνωση της συνείδησης των πολιτών, για να τους καταστήσουν άσκεπτα, άψυχα όντα, πιόνια στα χέρια τους.

Είναι προφανές ότι οι κυβερνητικοί θα συνεχίζουν να κυβερνούν τη χώρα όπως μέχρι τώρα, πιστοί στο ρηθέν «η θάλασσα είναι αλλού, αλλά αλλού, στα βράχια πάει το πλοίο».

Οι πολίτες όμως οικοδόμησαν τη δημοκρατία, αυτοί είναι η αρχή της και το τέλος της, άρα, οι πολίτες έχουν όχι μόνο το χρέος να την υπηρετούν, αλλά και το δικαίωμα να την υπερασπίζονται από τους επίβουλούς της.

Θα φανεί στην πορεία.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot