FOLLOW US: facebook twitter

Δύο εθελοντές βρέθηκαν νεκροί στο πύρινο μέτωπο της Κορινθίας 

Ημερομηνία: 30-09-2024 | Συντάκτης:

Δύο νεκροί και ένας τραυματίας ο τραγικός απολογισμός από την πύρινα λαίλαπα. Αρκετές διάσπαρτες εστίες κατά μήκους του ορεινού όγκου

Σε τραγωδία εξελίχθηκε η φονική φωτιά, καθώς δύο απανθρακωμένες σοροί εντοπίστηκαν σε μαντρί έξω από την Άνω Πίτσα Κορινθίας.

Πρόκειται για δύο αγνοούμενους εθελοντές, 35 και 40 ετών, οι οποίοι έσπευσαν να συνδράμουν στην κατάσβεση αλλά έχασαν τις ζωές τους. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, Αναστάσιο Γκιολή, είχαν πάει στο διπλανό χωριό για να δείξουν στους πυροσβέστες μονοπάτια προκειμένου να τους διευκολύνουν στο έργο τους. Νωρίτερα, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κορίνθου.

Η πορεία της πυρκαγιάς ξεκίνησε από το Ξυλόκαστρο και έφτασε το Δερβένι αναγκάζοντας τις αρχές να εκδώσουν σειρά εντολών εκκένωσης για τους οικισμούς Πύργος, Μεντουργιάνικα. Καλλιθέα (Στουπαίικα), Άνω Λουτρό και Κορφιώτισσα. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα πάλι με μήνυμα από το 112, κλήθηκαν οι κάτοικοι στον δήμο Κορινθίων να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους και να κλείσουν πόρτες και παράθυρα, λόγω της φοράς των καπνών απ’ τη φωτιά.

Η φωτιά ξέσπασε χθες το πρωί σε αγροτοδασική έκταση των Ροζενών του Ξυλόκαστρου και επεκτάθηκε σε δασική έκταση καίγοντας επίσης ορισμένες κατοικίες, στάβλους και καλλιέργειες. Αρκετές διάσπαρτες εστίες εξακολουθούν να καίνε σήμερα κατά μήκος του ορεινού όγκου, καθώς δεν υπάρχει πλέον ενιαίο μέτωπο, σύμφωνα με την πυροσβεστική.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 330 πυροσβέστες με 11 ομάδες δασοκομάντος και 110 οχήματα με τη συνδρομή εθελοντών. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, από αέρος επιχείρησαν χθες 24 εναέρια μέσα, που αναμένεται να αναλάβουν δράση με το πρώτο φως της ημέρας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot