FOLLOW US: facebook twitter

Δυο Χειρουργούς με μπλοκάκι αναζητά το Νοσοκομείο Πύργου

Ημερομηνία: 04-07-2023 | Συντάκτης:

-Με απόφαση του ΔΣ του ΓΝ Ηλείας θα υποβληθεί αίτημα στην 6η ΥΠΕ

Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr


Με στόχο την καλύτερη δυνατή κάλυψη του Χειρουργικού τομέα στο Νοσοκομείο Πύργου, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝ Ηλείας αποφάσισε την  υποβολή αιτήματος στην 6η ΥΠΕ για την έγκριση έναρξης συνεργασίας, μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Γ.Ν. Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου, με δυο (2) ιδιώτες ιατρούς ειδικότητας Χειρουργικής, πλήρους απασχόλησης (τακτικό ωράριο και διενέργεια εφημεριών) με απόδειξη παροχής υπηρεσιών, σύμφωνα με την από 10-8-20 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 157/Α/2020), όπως ισχύει.

Την πρόταση υπέβαλε ο πρόεδρος του ΔΣ, Διοικητής του ΓΝ Ηλείας Σπύρος Πολίτης θέτοντας υπόψη στα μέλη τις αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες που έχουν προκύψει στη Ν.Ν. Πύργου από ιατρούς ειδικότητας Χειρουργικής.

Συγκεκριμένα, ανάφερε ότι υπηρετούν τέσσερις (4) ιατροί ΕΣΥ, εκ των οποίων τρεις (3) κατέχουν οργανική θέση στη Ν.Μ. Πύργου κι ένας (1) Συντονιστής ιατρός ΕΣΥ είναι μετακινημένος από τη Ν.Μ. Αμαλιάδας.

«Κατά την παρούσα χρονική περίοδο, η κάλυψη των εφημεριακών αναγκών γίνεται με τη συνδρομή ιατρού ΕΣΥ ο οποίος είναι μετακινημένος σε νοσοκομείο της Πάτρας και το πρόβλημα της εφημεριακής κάλυψης γίνεται ιδιαίτερα έντονο όταν οι υπηρετούντες ιατροί ΕΣΥ απουσιάζουν με κάποια θεσμοθετημένη άδεια (π.χ. αναρρωτική).

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του άρθρου 14ου της ΠΝΠ, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 91 του ν. 5041/23 «Για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας λόγω της διασποράς του κορωνοϊού covid-19…όλα τα δημόσια νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τα Κέντρα Υγείας δύνανται να συνεργάζονται με ιδιώτες ιατρούς, παθολόγους,…, γενικούς χειρουργούς,….με την έκδοση δελτίου παροχής υπηρεσιών.. έως και την 30η-9-2023».

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και προκειμένου να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της Χειρουργικής Κλινικής της Ν.Μ. Πύργου προτείνω την υποβολή αιτήματος στην 6η ΥΠΕ για την έγκριση έναρξης συνεργασίας, μετά από πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος του Γ.Ν. Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου, με δυο (2) ιδιώτες ιατρούς ιατρό ειδικότητας Χειρουργικής, πλήρους απασχόλησης (τακτικό ωράριο και διενέργεια εφημεριών)…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος