FOLLOW US: facebook twitter

Δύο βήματα μπρος, ένα πίσω για την ανοσία στη Νότια Ηλεία

Ημερομηνία: 06-04-2021 | Συντάκτης:
ΝΜ Κρεστένων και ΚΥ Αρχ. Ολυμπίας επιταχύνουν τον εμβολιασμό

Ισχυρό τείχος ανοσίας χτίζεται σταδιακά στη νότια Ηλεία, καθώς έχει αυξηθεί ο αριθμός των ατόμων που εμβολιάζονται καθημερινά. Στο Νοσοκομείο Κρεστένων έχουν γίνει συνολικά πάνω από 2.500 εμβόλια Pfizer μέσα σε τρεις μήνες, το 70% των οποίων αφορά και τη 2η δόση.

Όπως δήλωσε στην «Πρωινή» ο αναπλ. διοικητής της Νοσηλευτικής Μονάδας, Γιάννης Χουζούρης, πλέον εμβολιάζονται καθημερινά τουλάχιστον 70 πολίτες, εκφράζοντας αισιοδοξία για την επίτευξη ανοσίας μέσα στο καλοκαίρι.

«Η διαδικασία εμβολιασμού του τοπικού πληθυσμού εξελίσσεται πολύ καλά, καθώς έχουμε κάνει πάνω από 2.500 εμβόλια. Καλύπτουμε όλο τον δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων αλλά πολίτες από περιοχές της Δυτικής Αρκαδίας όπως π.χ. τα Τρόπαια ή το Σταυροδρόμι, και δεν είναι τυχαίο πως ο δήμος δεν εμφανίζει τα κρούσματα άλλων δήμων, καθώς σταδιακά χτίζουμε τείχος ανοσίας. Καθημερινά εμβολιάζονται περίπου 70 συμπολίτες μας. Έχουμε δώσει όλες μας τις δυνάμεις για την προστασία του πληθυσμού και, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, θα επιτύχουμε την επιθυμητή ανοσία ως το καλοκαίρι», τόνισε.

Στη μάχη μπήκε από το περασμένο Σάββατο και το Κέντρο Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας, καταγράφοντας ικανοποιητική απόδοση από την πρώτη μέρα, με 68 εμβολιασμούς Pfizer. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτιστεί από την πλατφόρμα του υπουργείου, το Κέντρο Υγείας θα εμβολιάζει πολίτες με την πρώτη δόση ως τις 20 Απριλίου και στη συνέχεια θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός της δεύτερης δόσης. Αξίζει να σημειωθεί πως έχει διαμορφωθεί και λίστα αναμονής, προκειμένου να μη χάνονται εμβόλια αν κάποιος ακυρώσει την προσέλευσή του, ενώ έχει ήδη προβλεφθεί ως εναλλακτική επιλογή να εμβολιάζονται ένστολοι αν προκύψει διαθέσιμη θέση.

Η διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Αρχαίας Ολυμπίας και συντονίστρια του εμβολιαστικού κέντρου, Βασιλική Πρωτοπαππά, ανέφερε στην «Πρωινή» ότι έγινε ικανοποιητική έναρξη. «Η ροή του εμβολιασμού ξεκίνησε αρκετά καλά στο ΚΥ Αρχαίας Ολυμπίας, καθώς η προσέλευση ήταν ικανοποιητική και έγιναν τα εμβόλια που είχαν προγραμματιστεί. Δεν χάνουμε χρόνο, έχει γίνει καλή οργάνωση και πιστεύουμε ότι θα συμβάλουμε στο να χτιστεί το τείχος ανοσίας», τόνισε.

Προβληματισμός για το ΚΥ Ζαχάρως

Σε αντίθεση με τον Πύργο, την Κρέστενα και την Αρχαία Ολυμπία, το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες καταγράφει αισθητή πτώση στη ροή των εμβολιασμών, απόρροια της φημολογίας που έχει αναπτυχθεί για τα εμβόλια της AstraZeneca.

Μέχρι τώρα έχουν εμβολιαστεί 1.500 πολίτες από 60 έως 64 ετών, χωρίς να έχει διαπιστωθεί κάποια σοβαρή παρενέργεια, ωστόσο ο αριθμός των καθημερινών εμβολιασμών έχει πέσει στα 15 με 20 άτομα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έχει προκαλέσει προβληματισμό στην 6η ΥΠΕ και το θέμα έχει ήδη τεθεί σε συσκέψεις, καθώς ανακόπτεται η πορεία οικοδόμησης του τείχους ανοσίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει αλλάξει κάτι, καθότι ακόμα και το ενδεχόμενο αλλαγής εμβολίων πρέπει να αποφασιστεί σε κεντρικό επίπεδο από το υπουργείο Υγείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος