FOLLOW US: facebook twitter

Δυο σημαντικά έργα συλλογής βιοαποβλήτων ενέκρινε ο Περιφερειάρχης στους Δήμους Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Πηνειού

Ημερομηνία: 22-10-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Την ένταξη της Πράξης «Συλλογή- μεταφορά και Επεξεργασία μέρους των αστικών βιοαποβλήτων του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων» στον Άξονα Προτεραιότητας «Διατήρηση και προστασία του Περιβάλλοντος- προαγωγή της αποδοτικής χρήσης των πόρων» του Ε.Π. «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» ενέκρινε με απόφαση του ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η πράξη που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής αφορά την προμήθεια ενός μηχανικού κομποστοποιητή δυναμικότητας 900lt εβδομαδιαίως, ενός απορριμματοφόρου οχήματος βιοαποδομήσιμων απορριμμάτων τύπου πρέσας χωρητικότητας 10 κ.μ., και ενός (1) κλαδοτεμαχιστή διαμέτρου 200mm, συνολικού προυπολογισμού 330.632 ευρώ. Επίσης περιλαμβάνει και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Η υπηρεσία που υποχρεούται να παρέχει ο Δήμος Ανδρίτσαινας -Κρεστένων αφορά:

  1. στη χωριστή συλλογή προδιαλεγμένων βιοαποβλήτων από τους οικισμούς Κρέστενα, Βρίνα, Γραίκα, Γρύλλο, Διάσελλα, Καλλίκωμο, Νέα Καλυβάκια, Κάτω Σαμικό, Μακρίσια, Νέο χωριό, Ράχες, Σαμικό, Νέα Σκιλλουντία, Τρυπητή, Φρίξα, Καλλιθέα, Κάτω Αμυγδαλιές, Βρεστό, Λιβαδάκι, Μυρώνια, Ανδρίτσαινα, Δαφνούλα,

Λινίσταινα, Μάτεσι, Σέκουλα και Φανάρι.

  1. στη κομποστοποίηση βιοαποδομήσιμου υλικού μέσω μηχανικού κομποστοποιητή στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς Κρεστένων, Μακρισίων και Καλλικώμου
  2. στη χωριστή συλλογή αποβλήτων πρασίνου στους οικισμούς Κρεστένων, Καλλικώμου και Μακρισίων.

Τα συλλεχθέντα βιοαπόβλητα από τους οικισμούς, καθώς και ένα μέρος από τα απόβλητα πρασίνου και κήπων θα μεταφέρονται στην «Κινητή Μονάδα

Μηχανικής Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης Νομού Ηλείας» της οποίας νόμιμος (ποιοτικά και ποσοτικά) αποδέκτης και κύριος των εγκαταστάσεων της είναι ο Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ηλείας και η οποία έχει δώσει στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων βεβαίωση ότι μπορεί να αποδεχθεί το σύνολο των συλλεγόμενων βιοαποβλήτων του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Συλλογή πράσινων βιοαποβλήτων Δήμου Πηνειού

Εξάλλου, με απόφαση του Περιφερειάρχη Ν. Φαρμάκη, εγκρίθηκε η ένταξη και της πράξης «Χωριστή Συλλογή και Μεταφορά προδιαλεγμένων και πράσινων βιοαποβλήτων Δήμου Πηνειού» προυπολογισμού 370.570 ευρώ.

Η πράξη αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού για την ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων στο Δήμο Πηνειού , με την ανάπτυξη συλλογής των βιοαποβλήτων τα οποία μαζί με τα κλαδέματα θα συλλέγονται, θα οδηγούνται σε πρώτη φάση στις εγκαταστάσεις της κινητής Μονάδας Μηχανικής Διαλογής – κομποστοποίησης στην περιοχή της Τριανταφυλλιάς και αργότερα στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας Αποβλήτων, Μονάδα Παραγωγής Ενέργειας στην Τριανταφυλλιά για την παραγωγή κομπόστ υψηλής ποιότητας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος