FOLLOW US: facebook twitter

Δυο σεισμικές δονήσεις με διαφορά λίγων λεπτών ταρακούνησαν τον Πύργο!

Ημερομηνία: 05-08-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Περιβάλλον
-«Παρακολουθούμε το φαινόμενο» δήλωσε στην «Πρωινή» ο Ευθύμιος Λέκκας

 

Δύο σεισμικές δονήσεις με διαφορά λίγων λεπτών, ταρακούνησαν χθες το πρωί με διαφορά δέκα λεπτών η μία από την άλλη, την πόλη του Πύργου και την ευρύτερη περιοχή  προκαλώντας την ανησυχία των πολιτών που δεν έχουν ακόμα προλάβει να πάρουν ανάσα από τις φωτιές που ξέσπασαν στην Ηλεία.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι δύο σεισμοί ήταν 3,5 ρίχτερ ο πρώτος με 5χλμ εστιακό βάθος, 7 χλμ ανατολικά του Πύργου και ο δεύτερος 4 ρίχτερ στις 11.49 με 10 χλμ εστιακό βάθος 6 χλμ ανατολικά του Πύργου.

Και οι δυο σεισμικές δονήσεις συνοδεύονταν από έντονο βουητό προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους κατοίκους του Πύργου και της ευρύτερης περιοχής. Ακολούθησαν αρκετοί μικροί μετασεισμοί , αλλά η μετασεισμική ακολουθία δεν ξεπέρασε τα 2,5 ρίχτερ. Η πρώτη μετασεισμική δόνηση έγινε στις 11:53 με μέγεθος 2,3R, 23.9χλμ εστιακό βάθος, 9χλμ νοτιοανατολικά του Πύργου.

Ενώ, η δεύτερη έγινε στις 11:54 με μέγεθος 2,1R, 18 χλμ εστιακό βάθος, 13 χλμ ανατολικά του Πύργου

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στην «Πρωινή» επισήμανε ότι το επίκεντρο των σεισμικών δονήσεων εντοπίζεται κοντά στην περιοχή της Βαρβάσαινας και του Πελοπίου, περίπου 5 με 8 χιλιόμετρα από την πόλη του Πύργου. «Οι σεισμικές δονήσεις ήταν προς την περιοχή της Ολυμπίας, μεταξύ Βαρβάσαινας και Πελοπίου, ανατολικά του Πύργου σε ένα επίπεδο 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας. Παρακολουθούμε το φαινόμενο πως θα εξελιχθεί ωστόσο επαναλαμβάνω ότι για την ώρα δεν μας ανησυχεί…».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος