FOLLOW US: facebook twitter

Δύο πυρκαγιές σε Ν. Μανωλάδα και Λευκοχώρι Γαστούνης

Ημερομηνία: 14-08-2019 | Συντάκτης:
fwtia2

Αποτελεσματικά αντιμετώπισαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Ηλείας τις δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν χθες το απόγευμα στο βόρειο τμήμα του νομού. Η πρώτη ξέσπασε κοντά στο Λευκοχώρι του δήμου Πηνειού λίγο μετά τις 4:30μ.μ., σε αγροτοδασική έκταση. Στο σημείο επενέβησαν άμεσα 10 οχήματα με 21 πυροσβέστες συν δύο πεζοπόρα τμήματα με 10 πυροσβέστες, με την πολύτιμη συνδρομή οχημάτων της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Πηνειού.

Παρότι οι φλόγες ήταν κοντά στην κατοικημένη ζώνη, η άμεση επέμβαση των πυροσβεστών απέτρεψε σοβαρότερο κίνδυνο και λίγη ώρα αργότερα η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, κάηκαν περίπου 20 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης με ξηρά χόρτα και καλαμιώνες.

Λίγο μετά τις 5μ.μ. εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στη Νέα Μανωλάδα, πολύ κοντά στην Εθνική Οδό Πύργου-Πατρών. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική για να μην κινδυνεύσουν διερχόμενα οχήματα και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις του Σώματος. Προσωρινά διεκόπη η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό και εξετράπη προς την Παλαιά Εθνική Οδό, για λόγους ασφάλειας των οδηγών. Λίγο αργότερα, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος