FOLLOW US: facebook twitter

Δυο νέα sea track, ράμπες και ΚΔΑΠ ΜΕΑ στο Δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 05-03-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα
Γράφει η Κική Κολοβέρου- kkoloverou@yahoo.gr
Ανακοίνωσαν χθες ο Δήμαρχος και το Σωματείο Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας
-«Προτεραιότητα στην ατζέντα της δημοτικής αρχής, η κοινωνική πολιτική» δήλωσε ο Τάκης Αντωνακόπουλος

«Η κοινωνική πολιτική, αποτελεί προτεραιότητα στην ατζέντα της δημοτικής αρχής» δήλωσε χθες ο Δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος στη διάρκεια συνέντευξης τύπου όπου ανακοίνωσε την έγκριση δυο ακόμα sea track (μηχανισμός πρόσβασης για ΑμΕΑ στην θάλασσα), σε Σπιάντζα και Άγιο Ηλία, την έναρξη διαδικασιών για την λειτουργία ΚΔΑΠ ΜΕΑ σε κτίριο του Δήμου αλλά και της δημιουργίας νέων ραμπών και παρκινγκ για άτομα με αναπηρίες.

Παρουσία των αντιδημάρχων Γιάννη Αργυρόπουλου και Ανδρέα Βγενόπουλου αλλά και του Δ.Σ. του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Ηλείας, ο κ. Αντωνακόπουλος ξεκαθάρισε πως ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, την ψυχολογία και την ευεξία των ανθρώπων, βρίσκονται στις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής. «Λάβαμε την έγκριση χωροθέτησης και χρηματοδότησης για δυο ακόμα μηχανισμούς sea track σε Σπιάντζα και Αγ. Ηλία ενώ είμαστε και σε επικοινωνία για τη δημιουργία δομής ΚΔΑΠ ΜΕΑ σε κτίριο του Δήμου με ΚΟΙΝΣΕΠ που θα είναι εντελώς δωρεάν (με voucher ΕΣΠΑ). Στις υπηρεσίες αυτές προεξέχει το κριτήριο «κόστους –χρησιμότητας» και όχι «κόστους- οφέλους οικονομικού», και η χρησιμότητα στις κοινωνικές δομές δεν αποτιμάται σε χρήμα.  Από κει και πέρα στον προϋπολογισμό έχουν προβλεφτεί παρεμβάσεις προσβασιμότητας που είναι βασικό ζήτημα όπως και στις συγκοινωνίες που πρέπει να αποκατασταθεί μια εκκρεμότητα για να επιβιβάζονται με ασφάλεια και χωρίς ταλαιπωρία τα άτομα με κινητικές αναπηρίες. Για εμάς αποτελούν προτεραιότητες καθώς έρχεται καλοκαίρι και πρέπει να διασφαλιστούν ίσοι όροι μετάβασης στις παραλίες».

Αποτέλεσμα εικόνας για κατακολο seatrac

Τρία συνολικά τα sea track

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, πρόσθεσε ότι έλαβαν την εγκριτική απόφαση από το Υπ. Ανάπτυξης για την εγκατάσταση δυο ακόμα μηχανισμών πρόσβασης (πρ/σμου 120.000 ευρώ) όπου σύμφωνα με το τεχνικό δελτίο που είχαν υποβάλει θα τοποθετηθούν σε δυο από τις πιο πολυσύχναστες παραλίες όπου μαζί με αυτό στις Πλάκες Κατακόλου, τα άτομα με αναπηρίες –ντόπιους και επισκέπτες- θα έχουν στη διάθεση τους τρεις μηχανισμούς. «Πλέον πρωτοπορούμε όταν πριν κάποια χρόνια ζηλεύαμε άλλους δήμους και τα ΑμεΑ της περιοχής πήγαιναν σε άλλες περιοχές όπως η Καλαμάτα για να απολαύσουν τη θάλασσα. Η εντολή μας προς τις τεχνικές υπηρεσίες είναι να τρέξουν άμεσα τις διαδικασίες για την δημοπράτηση του έργου και την εγκατάσταση των sea track. Επίσης σε συνεργασία και με τον αντιδήμαρχο Ανδρέα Βγενόπουλο προχωράμε στην οριοθέτηση νέων σημείων για τη δημιουργία ραμπών που θα διευκολύνουν την πρόσβαση των ατόμων με αναπηρίες στην πόλη».

Ο κ. Βγενόπουλος, πρόσθεσε το πόσο σημαντικές είναι οι θαλασσοθεραπείες για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες τονίζοντας ότι είναι ένα στοιχείο παθητικής γυμναστικής που τα ενδυναμώνει και τους προσφέρει αυτοπεποίθηση και αίσθημα απελευθέρωσης.

Ικανοποίηση από τα άτομα με αναπηρία

Ο πρόεδρος του Σωματείου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Παντελής Παπαναγιώτου, αλλά και ο Γ.Γ. Γιώργος Παπανικολόπουλος εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την υλοποίηση των προεκλογικών δεσμεύσεων του Δημάρχου Πύργου και ευχαρίστησαν τη δημοτική αρχή για τη στήριξη. «Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα γιατί βλέπουμε ότι το κλίμα στην πόλη αλλάζει άρδην και οι μικρές και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες αποκτούν φωνή. Πιστεύουμε ότι η νοοτροπία θα αλλάξει…» είπε ο κ. Παπαναγιώτου ενώ ο κ. Παπανικολόπουλος ευχήθηκε και οι υπόλοιποι Δήμοι της Ηλείας να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Πύργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος