FOLLOW US: facebook twitter

Δριμύ κατηγορώ για τον δρόμο «καρμανιόλα»

Ημερομηνία: 29-07-2024 | Συντάκτης:

-Σοκαρισμένη η χώρα από το πολύνεκρο τροχαίο στην ΕΟ Πύργου-Κυπαρισσίας

-Θρήνος στα Καλύβια Ήλιδας για τον άδικο χαμό πατέρα και κόρης, χαροπαλεύει 19χρονος γιος

Ανακοίνωση «καταπέλτης» από ΤΕ ΚΚΕ Ηλείας-Μεσσηνίας

Ανείπωτη θλίψη έχει σκορπίσει η είδηση της διπλής οικογενειακής τραγωδίας που εκτυλίχθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, κοντά στην περιοχή Ελαία, όταν νταλίκα θέρισε τρία ΙΧ.

Νεκροί από τα συντρίμμια των οχημάτων ανασύρθηκαν ένας 38χρονος, η ενός έτους κόρη του, ο 44χρονος Αντώνης Καραβέλλας από τα Καλύβια Ήλιδας και η 13χρονη κόρη του Ιωάννα, ενώ σοβαρά έχουν τραυματιστεί ο εξάχρονος γιος του 38χρονου και ο 19χρονος γιος του 44χρονου.

Όσον φορά τις συνθήκες του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος, σύμφωνα με την Αστυνομία, η νταλίκα που οδηγούσε ένας 39χρονος και είχε κατεύθυνση προς την Κυπαρισσία, εισήλθε, υπό άγνωστες ακόμα συνθήκες, στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, ανετράπη και συγκρούστηκε με τα τρία διερχόμενα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα.

Αρχικά, η νταλίκα συγκρούσθηκε με το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος και στο οποίο επέβαιναν η συνομήλικη σύζυγός του, η ενός έτους κόρη τους και ο εξάχρονος γιος τους. Στη συνέχεια, έπεσε πάνω σε δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 44χρονος και επέβαιναν η 13χρονη κόρη του, ο 19χρονος γιος του και η 66χρονη γιαγιά των δύο παιδιών. Κατόπιν, η νταλίκα συγκρούσθηκε με τρίτο αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας 35χρονος και επέβαινε ένας 66χρονος.

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβέστες, ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ και αστυνομικοί, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία. 

Ο εξάχρονος σοβαρά τραυματίας διακομίστηκε και νοσηλεύεται στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων της Πάτρας, ενώ ο 19χρονος διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Ελαφρύτερα έχουν τραυματιστεί η 38χρονη σύζυγος του οδηγού του πρώτου ΙΧ επιβατικού αυτοκινήτου, η 66χρονη που επέβαινε στο δεύτερο αυτοκίνητο, καθώς και ο 39χρονος οδηγός της νταλίκας, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος. Ο οδηγός και ο συνοδηγός του τρίτου αυτοκινήτου δεν τραυματίστηκαν.

Έρευνες για τα ακριβή αίτια του πολύνεκρου τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί η Αστυνομία.

Καλούν σε κινητοποιήσεις συλλόγους και φορείς σε Μεσσηνία και Ηλεία 

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στην γνωστή στην περιοχή «στροφή της Ελαίας», όπου στο παρελθόν έχουν συμβεί πάρα πολλά ατυχήματα και δυστυχήματα. Με αφορμή τη σημερινή τραγωδία και με επίδικο το επαναλαμβανόμενο εδώ και χρόνια αίτημα για σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο στο δρόμο Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα, ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας καλεί σε κινητοποιήσεις συλλόγους και φορείς. 

Ανακοίνωση «καταπέλτης» από ΤΕ ΚΚΕ Ηλείας-Μεσσηνίας

Οι Τομεακές Επιτροπές Μεσσηνίας και Ηλείας του ΚΚΕ εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια για τους αδικοχαμένους στο πολύνεκρο δυστύχημα που σημειώθηκε, την Παρασκευή 26 Ιούλη, στην εθνική οδό Κυπαρισσίας – Πύργου. Εύχεται την ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες.

Το συγκεκριμένο δυστύχημα προκαλεί μόνο οργή και θλίψη. Πρόκειται για επαναλαμβανόμενο γεγονός. Η εθνική οδός Τσακώνα – Καλό Νερό – Πύργος είναι θανατηφόρα καρμανιόλα, όλους τους μήνες του χρόνου. 

Παρά τις επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις των κατοίκων της Τριφυλίας, της Ζαχάρως αλλά και όλης της Μεσσηνίας και Ηλείας, η κατάσταση παραμένει επικίνδυνη.

Με ευθύνη διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων, πάμε από μελέτη σε μελέτη, που

ακριβοπληρώνει ο λαός, σε συνεχόμενες διαβουλεύσεις και παζάρια.  Όμως το πρόβλημα παραμένει χρόνια. Το αν θα έχουμε ασφαλές οδικό δίκτυο, το κρίνει αποκλειστικά η κερδοφορία και όχι η ανάγκη του λαού. Κριτήριο για την ασφάλεια του λαού έχουν την κερδοφορία των μεγαλοεργολάβων και των διαχειριστών – εισπρακτόρων των διοδίων.

Θα είμαστε ασφαλείς μόνο όταν βγάζουν κέρδη οι λίγοι και για όσο βγάζουν κέρδη.

Οι δε γελοίες δικαιολογίες περί ζώνης NATURA που εμποδίζει την κατασκευή σύγχρονου οδικού δικτύου είναι αβάσιμες. Γιατί στην ίδια περιοχή ετοιμάζονται γεωτρήσεις πετρελαίων και  μπίζνες του τουριστικού κεφαλαίου. Η οικολογική τους ευαισθησία είναι επιλεκτική. Όταν βγαίνουν κέρδη, το περιβάλλον πάει στην άκρη. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, ευθύνες έχουν διαχρονικά οι δημοτικές αρχές της περιοχής αλλά και οι περιφερειακές αρχές Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας.

Στηρίζουν και προωθούν την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που αφορά την στήριξη  των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό και «τρέχουν» τα έργα που εξυπηρετούν τους λίγους και όχι τις ανάγκες των πολλών. 

Απαιτούμε:

 Να φτιαχτεί σύγχρονο οδικό δίκτυο, χωρίς καμία επιβάρυνση του λαού και των

κατοίκων. Χωρίς διόδια και άλλα χαράτσια.

 Μέχρι την ολοκλήρωση του νέου δρόμου να παρθούν όλα τα απαιτούμενα μέτρα,

με βάση την επιστήμη και την τεχνική, που θα εξασφαλίσουν την οδική ασφάλεια

σε όλο το μήκος της εθνικής οδού Τσακώνα – Καλό Νερό –  Πύργος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot