FOLLOW US: facebook twitter

«Δουλεύουμε τρεις μήνες και μετά πέφτει πείνα, αδερφέ…»

Ημερομηνία: 14-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ελεγκτές γρονθοκούνται ή, στην καλύτερη των περιπτώσεων για εκείνους, να δέχονται λεκτικές επιθέσεις, επιχειρηματίες διαμαρτύρονται ότι αναγκάζονται να καταφεύγουν σε τέτοιες μεθόδους διότι τους «στραγγαλίζει» η φορολογία και η Ελλάδα της ανομίας συνεχώς μεγαλώνει

Στην Ελλάδα, όπου ο καθένας κάνει ό,τι του καπνίσει, ήταν αναμενόμενο ότι εργαζόμενοι στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, γνωστή ως ΑΑΔΕ, θα… επικηρύσσονταν για το έργο τους.

Μα, πάνε κι αυτοί και καταγράφουν έκνομες ενέργειες μαγαζατόρων και επιβάλλουν πρόστιμα ή βάζουν λουκέτο σε μαγαζιά για μία-δύο μέρες; Είναι δυνατόν; Τα καταστήματα εστίασης και οινοπνευματωδών ποτών, καφετέριες, καθώς και άλλα μαγαζιά, τα οποία προσελκύουν τον περισσότερο κόσμο στους τουριστικούς προορισμούς, είναι εκείνα που… προσελκύουν και τους ελεγκτές της ΑΑΔΕ. Τη δουλειά τους κάνουν οι άνθρωποι, τη… δουλειά τους και οι μαγαζάτορες, οι οποίοι θεωρούν ότι αδίκως (!) μπαίνουν στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών.

«Δύο, το πολύ τρεις μήνες δουλεύουμε. Μετά πέφτει πείνα», είναι το επιχείρημά τους. Υπάρχει, όμως, και δευτερολογία: «Κυνηγούν εμάς κι αφήνουν τα μεγάλα ψάρια να δρουν ανενόχλητα. Τους γιατρούς, τους δικηγόρους, αλλά και τους ηλεκτρολόγους, τους υδραυλικούς και άλλες τάξεις ελεύθερων επαγγελματιών». Να τους πεις πως έχουν εντελώς άδικο, δεν μπορείς. Βρίσκουν και τα κάνουν, και οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες από ουδεμία Αρχή μπορεί να ελεγχθούν. Η αλήθεια είναι αυτή. Και δεν είναι η μοναδική.

Οχι πως απαλλάσσονται των κατηγοριών τους οι ιδιοκτήτες καταστημάτων… τρίμηνης εργασίας. Όλοι αυτοί που θεωρούν αναγκαία συνθήκη τη φοροδιαφυγή, γιατί «διαφορετικά δεν βγαίνουμε, αδερφέ… Μας έχουν τσακίσει στη φορολογία».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος