FOLLOW US: facebook twitter

Δουζίνας & Πασπαλιάρης ομιλητές στη διαδικτυακή διημερίδα “1821: Η Επανάσταση και η γέννηση του ελληνικού κράτους”

Ημερομηνία: 12-03-2021 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”130919″ img_size=”full”][vc_column_text]Η «Πρωινή» σας παρουσιάζει καθημερινά τους επιστήμονες που θα συμμετάσχουν στη διαδικτυακή διημερίδα για το 1821, με θέμα “1821: Η Επανάσταση και η γέννηση του ελληνικού κράτους” η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σαββατοκύριακο 27 & 28 Μαρτίου. Στόχος μας είναι η πληρέστερη εφικτή κάλυψη της Ελληνικής Επανάστασης και της γέννησης του Ελληνικού Κράτους από όλες τις οπτικές, για αυτό και επιλέξαμε τη συμμετοχή ιστορικών και πολιτικών επιστημόνων που έχουν ασχοληθεί με όλες τις πτυχές της, ακόμα και με αυτές που είναι παραγνωρισμένες.

Συγγραφικό έργο | Κώστας Δουζίνας

Κώστας Δουζίνας

Ο Κώστας Δουζίνας είναι καθηγητής Νομικής και Πολιτικής Φιλοσοφίας στο Κολέγιο Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και ιδρυτής του Birkbeck Institute for the Humanities. Εκπόνησε το διδακτορικό του στο London School of Economics και στη συνέχεια δίδαξε στα Πανεπιστήμια του Middlesex, Lancaster, Princeton, Πράγας, Αθηνών, Πεκίνου, κ.ά.

Κατά την περίοδο 2015-2019 διετέλεσε Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Α’ Πειραιά, Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων (2015-2019) και μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων (2015-2019).

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος των Νομικών Σχολών του Birkbeck και του Πανεπιστημίου Κύπρου και της θεωρητικής σχολής των Κριτικών Νομικών Σπουδών (Critical Legal Studies) και έχει διατελέσει πρόεδρος της Νομικής Σχολής, Κοσμήτορας και αντιπρύτανης του Κολεγίου Birkbeck του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Διδάσκει ως επισκέπτης καθηγητής στο PUC Rio de Janeiro και στο Ινστιτούτο Κοινωνικής Δικαιοσύνης στο Sydney της Αυστραλίας και διευθύνει το περιοδικό Law and Critique και τον εκδοτικό οίκο Birkbeck Law Press.

Έχει δημοσιεύσει περισσότερα από 15 βιβλία σε θέματα νομικής και πολιτικής φιλοσοφίας, συνταγματικού δικαίου, ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αισθητικής και κριτικής θεωρίας. Το έργο του έχει τιμηθεί με πολλές διεθνείς διακρίσεις και τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 12 γλώσσες.

Γράφει στην εφημερίδα Guardian και σε άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες και ιστοσελίδες, ενώ έχει μόνιμη στήλη στην Εφημερίδα Συντακτών (Πολιτικά και Φιλοσοφικά Επίκαιρα) και είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου. Επίσης είναι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Νίκος Πουλαντζάς.

http://topotami.gr/wp-content/uploads/2019/04/%CE%A0%CE%91%CE%A3%CE%A0%CE%91%CE%9B%CE%99%CE%91%CE%A1%CE%97%CE%A3.jpg

Παναγιώτης Πασπαλιάρης

Ο Παναγιώτης Πασπαλιάρης γεννήθηκε το 1975 στο Ναύπλιο. Έκανε σπουδές στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδίκευση στην Ιστορία απ’ όπου αποφοίτησε με άριστα. Παρακολούθησε Βυζαντινή και Οικονομική Ιστορία στο King College ως επισκέπτης φοιτητής. Ασχολείται με τη συγγραφή βιβλίων ιστορικού και πολιτικού περιεχομένου, ενώ άρθρα και μελέτες του έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε έγκριτες εφημερίδες και επιστημονικά περιοδικά. Ανήκει στην ομάδα των μελετητών που οργάνωσαν την αναβάθμιση του Πολεμικού Μουσείου Καλπακίου, φέρνοντάς το στη σημερινή του μορφή. Είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων, μεταξύ των οποίων η βιογραφία του Περικλή και του Ιωάννη Καποδίστρια. Οι βιογραφίες περιλήφθηκαν τόσο στο συλλογικό έργο του ΣΚΑΪ «Μεγάλοι Έλληνες» όσο και στη σειρά «Ηγέτες» της Καθημερινής. Παράλληλα αρθρογραφεί τακτικά σε περιοδικά και εφημερίδες κυρίως για ιστορικά θέματα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα στον ιδιωτικό τομέα.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot