FOLLOW US: facebook twitter

Δωρεάν πρόγραμμα μέτρησης οστικής πυκνότητας από το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Ήλιδας

Ημερομηνία: 02-05-2024 | Συντάκτης:

– Από Τετάρτη 15 Μαΐου έως Τρίτη 21 Μαΐου

Μια ακόμα ξεχωριστή δράση, αυτή τη φορά δωρεάν μέτρησης οστικής πυκνότητας, θα πραγματοποιήσει από 15 έως 21 Μαΐου 2024 ο Δήμος Ήλιδας, μέσω του ΚΕΠ Υγείας που διαθέτει, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και προαγωγής υγείας και σε αγαστή συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Στη νέα δράση που θα πραγματοποιηθεί στο Πολύχωρο Πολιτισμού Δήμου Ήλιδας, θα συνδράμουν το σύνολο των Κοινωνικών και Προνοιακών Υπηρεσιών του Δήμου Ήλιδας, μεταξύ των οποίων το Κέντρο Κοινότητας με παράρτημα ΡΟΜΑ και το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες άνω των 45 με 50 ετών και περιλαμβάνει ΔΩΡΕΑΝ μέτρηση οστικής πυκνότητας, με υπερηχογράφημα πτέρνας.

Πιο συγκεκριμένα οι κατηγορίες που μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην συγκεκριμένη εξέταση, είναι:

– Γυναίκες που έχουν μπει στην εμμηνόπαυση

– Γυναίκες μικρότερης ηλικίας, εφόσον έχουν κάνει ολική υστερεκτομή

– Γυναίκες που κάνουν χρόνια χρήση κορτιζόνης

– Γυναίκες με προβλήματα Θυρεοειδούς Αδένα

– Γυναίκες με βεβαρυμμένο οικογενειακό ιστορικό οστεοπόρωσης

Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες ότι, η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων, κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να προγραμματίσουν τα ραντεβού τους, καλώντας στα τηλέφωνα των κοινωνικών υπηρεσιών: 2622022534 και 2622024187 εσωτ.:8, με ώρες επικοινωνίας 9:00 – 14:00 μ.μ..

Απαραίτητη προϋπόθεση η εγγραφή στο λογισμικό του ΚΕΠ Υγείας, μέσω του επίσημου ιστότοπου www.kepygeias.org. Σε περίπτωση αδυναμίας πρόσβασης στο διαδίκτυο, η εγγραφή δύναται να γίνει την ημέρα της δράσης από τον υπάλληλο του ΚΕΠ Υγείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος