FOLLOW US: facebook twitter

Δωρεάν αιμοληψίες στους ανασφάλιστους της νότιας Ηλείας!

Ημερομηνία: 01-11-2023 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Υγεία

-Κοινή πρωτοβουλία από τη ΝΜ Κρεστένων και το ΚΥ Ζαχάρως

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου


Σε μια σημαντική πρωτοβουλία ανθρωπιστικού και προνοιακού χαρακτήρα προχωρούν από κοινού το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως και η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Πρωινής, η αναπλ. διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων, Αριστέα Παπαδοπούλου, έκανε δεκτή την πρόταση του διευθυντή του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, Προκόπη Παπαζαφείρη για δωρεάν αιμοληψίες σε ανασφάλιστους της περιοχής και της νότιας Ηλείας γενικότερα, οι οποίες θα μεταφέρονται στο Μικροβιολογικό για περαιτέρω αναλύσεις.

H έναρξη αυτής της διαδικασίας έχει προσδιοριστεί για την ερχόμενη Τρίτη 7 Νοεμβρίου από τις 7:30π.μ. ως τις 10:30π.μ.  στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως και στόχος είναι να γίνεται κάθε Τρίτη.

Η αναπλ. διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων, Αριστέα Παπαδοπούλου, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι στόχος της είναι να στηρίζονται οι κοινωνικά ευάλωτοι πολίτες, όπως είναι οι ανασφάλιστοι, μέσα από συνεργασίες και κοινές προσπάθειες.

«Επιδίωξή μας είναι να προσπαθούμε να εξυπηρετούμε τους πολίτες και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους, όπως είναι οι ανασφάλιστοι. Με αυτή τη συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως θα διευκολύνουμε ανασφάλιστους συμπολίτες μας που ζουν σε πιο απομακρυσμένες περιοχές και θα τους παρέχουμε σημαντικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης ώστε να μην ταλαιπωρούνται και να μην επιβαρύνονται οικονομικά. Είναι καλό και για τις δύο δομές Υγείας αυτό το εγχείρημα. Είναι βασικός μας στόχος να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθάμε τους πολίτες», τόνισε στην «Πρωινή» η κ. Παπαδοπούλου.

Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως, Προκόπης Παπαζαφείρης, δήλωσε στην «Πρωινή» ότι κατέθεσε αυτή την πρόταση διότι υπάρχει κόσμος που έχει ανάγκη στήριξης και ευχαρίστησε την κ. Παπαδοπούλου για την αποδοχή της.

«Έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχει κόσμος στη νότια Ηλεία, τόσο στις πόλεις όσο και στα χωριά, που δεν έχει ασφάλιση και έχει ανάγκη από πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες. Για αυτόν τον λόγο προτείναμε στη διοικήτρια της Νοσηλευτικής Μονάδας Κρεστένων, κ.Παπαδοπούλου, την οποία και ευχαριστώ, αυτή τη συνεργασία για τις αιμοληψίες, διότι θα δώσουμε διέξοδο σε κοινωνικά ευάλωτες πληθυσμιακές ομάδες», ανέφερε.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος