FOLLOW US: facebook twitter

Δωρεά υπερηχοτομογράφου και παρακέντηση θυρεοειδούς στο Νοσοκομείο Πύργου από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ημερομηνία: 11-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Νέα, Υγεία

Σε ακόμα μια σημαντική δωρεά προχώρησε το Ιδρυμα Σταυρος Νιάρχος προς το Νοσοκομείο Πύργου με την προσφορά ενός υπερηχοτομογράφου για το Ενδοκρινολογικό ιατρείο και μιας κλίνης για τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η επικείμενη προμήθεια του υπερηχοτομογράφου αναβαθμίζει το ενδοκρινολογικό ιατρείο δίνοντας πλέον τη δυνατότητα διενέργειας παρακέντησης θυρεοειδούς με λεπτή βελόνη  (FNA), διαδικασία κατά την οποία λαμβάνεται υλικό από όζο για κυτταρολογικό έλεγχο. Πρόκειται για μια εξέταση ιδιαιτερα σημαντική που θα διενεργείται στο Νοσοκομείο Πύργου για πρώτη φορά.

Ο Διοικητής του Γ.Ν. Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος ευχαρίστησε με δήλωση του, το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος για την αποδοχή του αιτήματος τους επισημαίνοντας πως με τη δωρεά αυτή, αναβαθμίζεται το ενδοκρινολογικό ιατρείο της Ν.Μ Πύργου. «Η διενέργεια εξέτασης παρακέντησης θυρεοεδιούς για πρώτη φορά στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου και σε δημόσια δομή της Ηλείας θα αναχαιτίσει το κύμα εσωτερικής μετανάστευσης για FNA εκτός νομού. Το υλικό που θα λαμβάνεται θα εξετάζεται στο Κυταρολογικό Εργαστήριο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο στο Ρίο  χωρίς επιβάρυνση του ασθενή. Η ενδοκρινολόγος της Νοσηλευτικής μας Μονάδας ήδη έχει ολοκληρώσει την εξάμηνη εκπαίδευσή της στην υπερηχοτομογραφία και πολύ σύντομα θα λάβει την πιστοποίηση που απαιτείται. Το ιατρείο λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2016 και η επισκεψιμότητα του έχει υπερβεί τις 3 χιλ. προσελεύσεις» σημείωσε.

Όσον αφορά στη δωρεά της κλίνης στην ΜΕΘ, τόνισε ότι θα αντικαταστήσει υπάρχουσα που τέθηκε εκτός λειτουργίας. «Η προσφορά αυτή αποτελεί συνέχεια της δωρεάς  του 2018 που αφορούσε εξοπλισμό για την ανάπτυξη μιας (1) ακόμη κλίνης ΜΕΘ και τριών (3) καρδιοτοκογράφων για τις ανάγκες της Μαιευτικής Κλινικής.

Η προσπάθεια για τον εμπλουτισμό και την ανανέωση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου είναι διαρκής αξιοποιώντας δημόσιες και ιδιωτικές πηγές χρηματοδότησης. Δεσμευόμαστε για την άμεση ολοκλήρωση των προπαρασκευαστικών ενεργειών με σκοπό τη σύντομη παραλαβή τόσο του υπερηχοτομογράφου όσο και της κλίνης. Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά για τη  εμπιστοσύνη τους».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος