FOLLOW US: facebook twitter

Έτοιμη πλέον η πόλη της Ν. Φιγαλείας να σώζει και ζωές – Δωρεά πολίτη στη Διασωστική Ομάδα ενός αυτόματου απινιδωτή

Ημερομηνία: 22-10-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”98810″ img_size=”full”][vc_column_text]Έναν αυτόματο απινιδωτή, δώρισε ο κ. Τάκης Ζαριφόπουλος από τη Νέα Φιγαλεία στη Διασωστική Ομάδα Ν. Φιγαλείας  και σύντομα χωρίς να χαθεί χρόνος έγινε και η πρώτη επίδειξη στους διασώστες ως προς τη χρήση του νέου και καινοτόμου αυτού ιατρικού εξοπλισμού. Ο αυτόματος εξωτερικός απινιδωτής (Automated External Defibrillator – AED) είναι μια φορητή συσκευή που αναλύει τον καρδιακό ρυθμό και αν διαγνώσει κάποιο πρόβλημα το οποίο χρίζει απινίδωσης, τότε προχωράει στην απινίδωση για να επαναφέρει τον καρδιακό ρυθμό στην σωστή συχνότητά του.

Αν και παλαιότερα, οι απινιδωτές ήταν περίπλοκοι και δύσχρηστοι που μόνο επαγγελματίες υγείας με εκτεταμένη εκπαίδευση στην ερμηνεία του καρδιακού ρυθμού μπορούσαν να τους χρησιμοποιήσουν, σήμερα οι απινιδωτές που χρησιμοποιούνται δεν περιορίζονται μόνο στα τμήματα επειγόντων των νοσοκομείων, αλλά πλέον τοποθετούνται σε δημόσιους χώρους, ξενοδοχεία, συνεδριακούς και εκθεσιακούς χώρους, αεροδρόμια, γυμναστήρια κλπ ακόμα και σε κατοικίες.

Η ΔΕΟΦ καθώς και η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΕΑΣ ΦΙΓΑΛΕΙΑΣ ευχαριστούν θερμά και δημόσια τον κ Ζαριφόπουλο για τη δωρεά αυτή.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot