FOLLOW US: facebook twitter

Δωρεά απινιδωτή από τον Ι.Σ. Πύργου-Ολυμπίας στο Δήμο Πύργου

Ημερομηνία: 28-05-2024 | Συντάκτης:

Έναν απινιδωτή για τις ανάγκες των χρηστών του Δημοτικού Σταδίου Πύργου δώρισε ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου-Ολυμπίας στον Δήμο κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε το πρωί της Τρίτης (28/05/24), ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας κ. Χρήστο Γιαννικούλη, παρουσία του Προέδρου του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Μεσσαλά.

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα θα υλοποιηθούν και νέα σεμινάρια σε προπονητές ή εκπροσώπους των συλλόγων που δραστηριοποιούνται εντός των εγκαταστάσεων του σταδίου προκειμένου να είναι σε θέση να τον χρησιμοποιήσουν σε περίπτωση που χρειαστεί.

«Από σήμερα το Δημοτικό Στάδιο Πύργου αποκτά έναν εξωτερικό αυτόματο απινιδωτή δημοσίου χώρου, που είναι μία προσφορά του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου-Ολυμπίας. Ο πρόεδρος κ.  Γιαννικούλης μας παρέδωσε τον απινιδωτή προκειμένου να αντιμετωπιστεί πιθανό καρδιακό επεισόδιο που μπορεί να  συμβεί στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Πύργου, ο οποίος  κατακλύζεται από αθλητές και αθλήτριες. Θα προχωρήσουμε άμεσα  και στην εκπαίδευση του αναγκαίου προσωπικού  για τη χρήση του. Ευχαριστούμε τον Ιατρικό Σύλλογο για αυτή την προσφορά του», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Πύργου κ. Στάθης Καννής.

Ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου  Πύργου-Ολυμπίας κ. Χρήστος Γιαννικούλης αναφέρθηκε στην σημασία για την ανθρώπινη ζωή της ύπαρξης απινιδωτή στο χώρο άθλησης της νεολαίας. Σε δηλώσεις του επεσήμανε μεταξύ άλλων τα εξής: «Για να υπάρχει νόημα στην παρουσία ενός απινιδωτή σε ένα χώρο πρέπει να υπάρχει και κάποιος  που να  ξέρει να τον χρησιμοποιεί. Για αυτό το λόγο έγινε  ένα σεμινάριο στο Λάτσειο για την εκμάθηση της  χρήσης του καθώς και στην  καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση από εξειδικευμένο προσωπικό του ΕΚΑΒ, το οποίο παρακολούθησαν προπονητές των συλλόγων που χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σταδίου. Θα προσπαθήσουμε  να υπάρξουν και άλλα τέτοια σεμινάρια προκειμένου να εκπαιδευτούν όσο το δυνατόν περισσότεροι για την αντιμετώπιση απρόσμενων επεισοδίων».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος