FOLLOW US: facebook twitter

«Δόλωμα» 25 εκατ. ευρώ για τα hotspots – Τροπολογία που προβλέπει κι άλλα κέντρα σε λιμάνια!

Ημερομηνία: 05-02-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Με επιχορήγηση στους δήμους που θα φιλοξενήσουν hotspots επιδιώκει να «χρυσώσει το χάπι» η κυβέρνηση, ενώ θεσπίζει τηνεγκατάστασηπροαναχωρησιακών κέντρων κράτησης αλλοδαπών σε ακίνητα του Δημοσίου και σε λιμάνια, καθώς και την αξιοποίηση εκτάσεων μη ενεργών στρατοπέδων!

Όπως αναφέρει σχετική τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλη στο σχέδιο νόμου για την Πολιτική Προστασία,  θεσμοθετείται ειδική επιχορήγηση 25 εκατ. ευρώ ετησίως και υπολογίζεται στα 12,5 ευρώ ετησίως ανά φιλοξενούμενο άτομο, η οποία μπορεί να διατίθεται για την ενίσχυση των πιστώσεων των δημοτικών προϋπολογισμών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμούς και θα αποδίδεται στους δήμους με Κοινή Υπουργική Απόφαση. Το ποσό της επιχορήγησης μπορεί να αυξάνεται αν το ποσοστό των προσφύγων-μεταναστών είναι μεγαλύτερο του 1% του πληθυσμού. Παράλληλα, προβλέπεται επιπλέον επιχορήγηση για την κάλυψη έκτακτων αναγκών και αποζημιώσεων από ζημιές που μπορεί να προκληθούν από τους διαμένοντες στις μονάδες φιλοξενίας.

Επιπλέον, με την τροπολογία καθορίζεται η δυνατότητα εγκατάστασης προαναχωρησιακών κέντρων κράτησης αλλοδαπών σε ακίνητα του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ που λειτουργούν χάριν του δημοσίου συμφέροντος ή ΟΤΑ, σε κοινόχρηστους χώρους και χερσαίες ζώνες λιμένων, για λόγους εξαιρετικών περιπτώσεων επείγουσας και επιτακτικής ανάγκης με την υποχρέωση σχετικής εισήγησης από το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Επίσης, εισάγεται διάταξη σχετιζόμενη με τη δυνατότητα παραχώρησης στρατοπέδων, μη επιχειρησιακά αναγκαίων, για την εγκατάσταση προαναχωρησιακών κέντρων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Όσον αφορά την επιλογή των δήμων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στη χθεσινή κυβερνητική σύσκεψη για το μεταναστευτικό φαίνεται ότι «κλείδωσαν» ο Πύργος και η Αμφιλοχία για τη Δυτική Ελλάδα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος