FOLLOW US: facebook twitter

Διπλό πλάνο για τα ξύλινα αυθαίρετα της Κουρούτας

Ημερομηνία: 16-10-2024 | Συντάκτης:

-Αίτημα στην ΚΕΔ από τον δήμο για νομιμοποίηση και παραχώρηση

Του Παναγιώτη Φωτεινόπουλου

Τη νομιμοποίηση ξύλινων αυθαίρετων κατασκευών στην Κουρούτα, που έχουν κατασκευαστεί πριν από τον Ιούλιο του 2011,  και την παραχώρησή τους στον Δήμο θα επιδιώξει η δημοτική αρχή Ήλιδας, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την υποβολή του σχετικού αιτήματος προς την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ).

Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κώστας Τσεριώνης, οι συγκεκριμένες ξύλινες εξέδρες μπροστά από τα καταστήματα της Κουρούτας και επί του αιγιαλού, έχουν κατασκευαστεί πριν από το 2011 και επιτελούν κοινωφελή σκοπό.

«Οι εν λόγω κατασκευές έχουν προφανή σκοπό κοινής ωφέλειας για τους δημότες και τους επισκέπτες της περιοχής, καθώς πέραν του εξωραϊσμού του αιγιαλού, προσφέρουν στο σύνολο των πολιτών την δυνατότητα να κάνουν χρήση αυτών και θαυμάσουν το κάλος της περιοχής της Κουρούτας, δίχως ταυτόχρονα να επιφέρουν την παραμικρή μεταβολή του αιγιαλού, καθώς επί της ουσίας εκτείνονται επί του υφιστάμενου πρανούς», ανέφερε και πρόσθεσε πως η νομιμοποίησή τους θα επιφέρει έσοδα τόσο για το κράτος, όσο και για τον Δήμο.

«Καθίσταται σαφές στον άνω Νόμο ότι η παραχώρηση αυτή θα γίνεται με αντάλλαγμα χρήσης ανερχόμενο στο διπλάσιο αυτού που υπολογίζεται με την παρ. 6 του άρθρου 11 του Ν.5092/2024. Θα αποκτήσει ο δήμος έσοδο υπερπολύτιμο. Προκειμένου, λοιπόν, να λάβει χώρα η εκκίνηση της εν λόγω διαδικασίας θα πρέπει να λάβει απόφαση το δημοτικό συμβούλιό μας να υποβληθεί αίτηση προς την οικεία Κτηματική Υπηρεσία για την αδειοδότηση των ανωτέρω κατασκευών που έχουν ανεγερθεί μέχρι την 28η Ιουλίου 2011, να διεξαχθεί μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων ή η υποβολή αίτησης υπαγωγής σε Πρότυπες Περιβαλλοντικές Δεσμεύσεις, και να εκδοθεί πράξη – βεβαίωση από τον Δήμο μας, από την οποία προκύπτει ότι οι κατασκευές είναι ασφαλείς ως προς τη χρήση τους από τους λουόμενους και το κοινό», επισήμανε. Η εισήγηση εγκρίθηκε ομόφωνα από το συμβούλιο.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot