FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Καλαματιανός: «Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εφαλτήριο πολιτικής αλλαγής»

Ημερομηνία: 19-04-2022 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Πολιτική

Το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν το πιο μαζικό στην ιστορία του. Πλήθος δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών έστειλαν ένα ηχηρό και αδιαπραγμάτευτο μήνυμα:  Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι εδώ, έτοιμος να φέρει την πολιτική αλλαγή στη Χώρα. Είναι η εγγυήτρια δύναμη που θα επιδιώξει τη νέα αρχή για να βγάλει την κοινωνία από τα πολλαπλά αδιέξοδα που έχει δημιουργήσει η σημερινή κυβέρνηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ένας ζωντανός οργανισμός που μετασχηματίζεται. Στον πυρήνα του υπάρχει ο δημοκρατικός διάλογος, υπάρχουν οι διαφορετικές απόψεις και οπτικές. Είναι κάτι το οποίο τον δυναμώνει και τον ισχυροποιεί, τον οδηγεί σε παραγωγική σύνθεση.

Το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ήταν μια ιστορική στιγμή. Ένα κομβικό σημείο που εγγυάται την ομαλή και ασφαλή μετάβαση του κόμματος στη νέα εποχή και στις καινούργιες προκλήσεις, με σεβασμό στο παρελθόν. Ένα σημείο που θα οδηγήσει ενωτικά στην επόμενη φωτεινή μέρα την προοδευτική παράταξη. Με αποδοχή των αποφάσεων της πλειοψηφίας και ταυτόχρονα με σεβασμό στις απόψεις που μειοψηφούν.

Αδιαφιλονίκητος ηγέτης σε αυτή την προσπάθεια είναι ο Πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας, του οποίου οι προτάσεις για εκλογή των οργάνων από τη βάση ψηφίστηκαν με ποσοστό 75%. Παράλληλα, η πολιτική απόφαση του Συνεδρίου ψηφίστηκε ομόφωνα, το ίδιο σχεδόν έγινε και με την πρόταση για την 50%-50% ποσόστωση των δύο φύλων στα όργανα. Το συμπέρασμα, λοιπόν, που εξάγεται είναι πως όλα τα σπουδαία και σημαντικά, με κοινωνική αναφορά, όχι μόνο, προχώρησαν, αλλά και υπερψηφίστηκαν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι το πολιτικό υποκείμενο που εκφράζει και εμπνέει τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες. Τους καλεί να συμπορευτούν μαζί του. Για τη δημιουργία μιας συμμαχίας που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Με την αντιπροσώπευση της κοινωνικής πλειοψηφίας, που θα έχει ενεργό ρόλο και λόγο. Από κοινού θα συνδιαμορφώσουμε και θα συναποφασίσουμε για ένα διαφορετικό και καλύτερο αύριο.

Με βασικούς άξονες τις 5+1 δεσμεύσεις που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην εναρκτήρια ομιλία του στο 3ο συνέδριο και αφορούν:

  • Την αντιμετώπιση της ακρίβειας.
  • Την ανάκτηση και ενίσχυση της εργασίας.
  • Τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του αγροτικού κόσμου.
  • Την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους.
  • Τη στήριξη και την ανάδειξη της νέας γενιάς.
  • Την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι έτοιμος ν’ αναλάβει ξανά τη διακυβέρνηση της Χώρας. Με σιγουριά και αποφασιστικότητα προχωράει ενωμένος μπροστά. Για ακόμη μια φορά θα είναι συνεπής στο ραντεβού με την ιστορία. Για να φύγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα αυτή η κυβέρνηση. Για να επανέλθει η αισιοδοξία και το χαμόγελο στην πληγωμένη κοινωνία που ασφυκτιά.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος