FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Καλαματιανός στον ΣΚΑΪ: «Να εστιάσουμε στα σοβαρά προβλήματα της κοινωνίας»

Ημερομηνία: 01-07-2024 | Συντάκτης:

Σημεία από τη συνέντευξη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου και Τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύση Καλαματιανού, στην εκπομπή «Καλημέρα» του ΣΚΑΪ

Για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, ανέφερε:

«Πρέπει διαρκώς να αναδεικνύουμε τα τεράστια ζητήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνική πλειοψηφία και να προτείνουμε λύσεις. Θα πρέπει, λοιπόν, να μιλάμε για τη φτώχεια, την ακρίβεια και την αισχροκέρδεια, τους αβάσταχτους λογαριασμούς. Θα πρέπει να εστιάσουμε στο ότι επιβάλλεται χαράτσι στους ελεύθερους επαγγελματίες, που πολλοί από αυτούς θα πληρώσουν 3 και 4 φορές πάνω από ότι είχαν πληρώσει πέρυσι σε φόρους. Θα πρέπει να στηλιτεύουμε συνεχώς το γεγονός ότι ως Έλληνες πληρώνουμε τους δεύτερους υψηλότερους έμμεσους φόρους ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βεβαίως δεν είναι μόνο αυτά. Υπάρχουν εξελίξεις στο έγκλημα των Τεμπών, όπου βρέθηκε και κοντέινερ της αμαξοστοιχίας, ενάμιση χρόνο μετά, σε ιδιωτικό χώρο. Όπως επίσης εξελίξεις υπάρχουν και στο σκάνδαλο των υποκλοπών. Όλα τα παραπάνω φέρουν τη σφραγίδα και την ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ.

Μάλιστα, ακούσαμε και τον Βουλευτή της ΝΔ, τον κ. Σαλμά να λέει ότι η κυβέρνηση υπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων. Επιβεβαίωσε ο ίδιος δηλαδή αυτά που έλεγε η αντιπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όλο το προηγούμενο διάστημα, ότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται για την εξυπηρέτηση λίγων και συγκεκριμένων μεγάλων ομίλων.

Αυτά, λοιπόν, είναι τα σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία. Αυτά είναι που “καίνε” τα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τις επιχειρήσεις και τον αγροτικό κόσμο και για αυτά θα πρέπει να τοποθετούμαστε.»

Για την ανάγκη να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πρωταγωνιστής των εξελίξεων, τόνισε:

«Ο διάλογος, οι θέσεις και οι απόψεις κυρίως πάνω σε θέματα ηθικής και διαφάνειας είναι αναγκαίες και προωθητικές, ειδικά σε ένα δημοκρατικό και αριστερό κόμμα. Με την επιστολή των 87 τέθηκαν πολιτικές θέσεις και συγκεκριμένοι προβληματισμοί. Δεν αμφισβητείται ο Πρόεδρος, είναι δημοκρατικά εκλεγμένος, έχει την εμπιστοσύνη των μελών.

Όλα αυτά περί υπονομευτών και εσωκομματικών εχθρών, έχουν κουράσει καθώς επίσης και η τοξικότητα και η εχθροπάθεια. Προφανώς φανερώνουν ένα έλλειμμα δημοκρατικής και πολιτικής διάθεσης και κουλτούρας. Ο ίδιος ο Πρόεδρος με ανακοίνωσή του είπε ότι είναι ευπρόσδεκτος ο διάλογος και στη συνέχεια μίλησε για υπονόμευση και παιχνίδια. Θα συζητηθούν, λοιπόν, όλα τα παραπάνω στα όργανα που συγκαλούνται μετά από καιρό, στην Πολιτική Γραμματεία, στην Κεντρική Επιτροπή και εν συνεχεία στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Ασφαλώς, αυτό που χρειάζεται είναι να επιδεικνύουμε σοβαρότητα, υπευθυνότητα, αξιοπιστία και να έχουμε ένα σχέδιο κοινωνικής σωτηρίας.

Πρέπει να διαμορφώσουμε τις συνθήκες για κοινωνική, προγραμματική και εκλογική σύγκλιση και συνεννόηση των προοδευτικών δυνάμεων, για να ανασάνει η κοινωνική πλειοψηφία από τη μεροληπτική και υπονομευτική κυβερνητική πολιτική. Αυτό προϋποθέτει ενότητα και συλλογικότητα. Χρειάζεται, λοιπόν, σύνεση και σεβασμός στις απόψεις ώστε να γίνουμε καλύτεροι. Εκεί πρέπει να δώσουμε έμφαση, να διατηρούμε και να τηρούμε τις συλλογικές μας αποφάσεις, όλοι ανεξαιρέτως από την ηγεσία μέχρι το απλό μέλος. Έχουμε την ευθύνη απέναντι στους πολίτες να διαμορφώσουμε και να προτείνουμε ένα αξιόπιστο σχέδιο εναλλακτικής διακυβέρνησης της χώρας».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος