FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Καλαματιανός: «Ελάχιστες οι μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα νηπιαγωγεία»

Ημερομηνία: 09-09-2024 | Συντάκτης:

Λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, τα σημαντικά προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης παραμένουν δίχως να επιλύονται.

Χαρακτηριστική είναι η κατάσταση που επικρατεί στα νηπιαγωγεία. Ειδικότερα, για τη νέα σχολική χρονιά, το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοίνωσε μόλις 223 μόνιμους διορισμούς νηπιαγωγών και την πρόσληψη περίπου 4.700 αναπληρωτών νηπιαγωγών σε Γενική εκπαίδευση και Παράλληλη Στήριξη, μέσω διαφόρων προγραμμάτων.

Δυστυχώς, παρά τις τεράστιες ανάγκες που υπάρχουν σε νηπιαγωγούς στη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς νηπιαγωγών και σε ανασύσταση των οργανικών θέσεων με βάση τις αυξημένες και πραγματικές ανάγκες που υπάρχουν πανελλαδικά σε προσωπικό και υποδομές. Την ίδια στιγμή, προχωρά σε υποβιβασμό νηπιαγωγείων, σε παραβίαση του προβλεπόμενου αριθμού των 25 νηπίων ανά τμήμα καθώς και σε εκατοντάδες συγχωνεύσεις τμημάτων πανελλαδικά, σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Με ερώτησή μας προς τον αρμόδιο Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτουμε τα εξής ερωτήματα:

  • Πόσα είναι τα πραγματικά κενά που υπάρχουν σε νηπιαγωγούς πανελλαδικά σε Γενική εκπαίδευση και Παράλληλη Στήριξη, στο πλαίσιο της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης;
  • Πότε θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας σε ανασύσταση των αναγκαίων οργανικών θέσεων στα νηπιαγωγεία και σε επαρκείς μόνιμες προσλήψεις νηπιαγωγών; Υπάρχει κάποιος σχεδιασμός και ποιος είναι αυτός;

Η προσχολική εκπαίδευση είναι ζήτημα πρωταρχικής σπουδαιότητας καθώς συνιστά θεμελιώδες στοιχείο για την ανάπτυξη του ατόμου. Δυστυχώς, η κυβέρνηση εδώ και 5 χρόνια έχει δείξει ότι δεν έχει κανένα ενδιαφέρον και σχέδιο για τη στήριξη και ενίσχυση της προσχολικής αγωγής, με επαρκείς μόνιμες προσλήψεις και σύγχρονες υποδομές.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot