Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Υπογράφεται η σύμβαση για το σύγχρονο έργο υπογειοποίησης στην Γαστούνη
Ένα κομβικό έργο, με στόχο την βέλτιστη διαχείριση του νερού, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης το επόμενο διάστημα. Πρόκειται για την υπογειοποίηση των αρδευτικών δικτύων της Γαστούνης καθώς, όπως ενημερώνει η Βουλευτής Ηλείας της Ν.Δ, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, το επόμενο χρονικό διάστημα υπογράφεται η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε.», και ξεκινά άμεσα η εκτέλεσή του.
Η Ηλεία Βουλευτής, η οποία το προηγούμενο διάστημα είχε ζητήσει την επίσπευση του χρονοδιαγράμματος για την έναρξη του έργου, σε επικοινωνία της τόσο με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη, τους ευχαρίστησε για την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την εκτέλεση, πλέον, του έργου, το οποίο χρηματοδοτείται μέσω ΠΑΑ 2014-2020, δημοπρατήθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και θα υλοποιηθεί από το Υπουργείο Υποδομών.
Όπως τονίζει η κα Αυγερινοπούλου, ο εκσυγχρονισμός και η υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου θα συμβάλλουν στην περιβαλλοντική προστασία και τη βιώσιμη διαχείριση του ύδατος, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου πλαισίου και υιοθέτησης στοχευμένων και σύγχρονων πολιτικών για την διαχείριση των υδατικών πόρων που αποτελούν ανάσα ζωής για τον αγροτικό τομέα, πολύ περισσότερο σήμερα, που θα πρέπει παράλληλα να αντιμετωπιστούν και οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. «Το έργο υπογειοποίησης των αρδευτικών δικτύων της Γαστούνης, των δικτύων φυσικής ροής των καναλέτων, είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Κάμπου της Ηλείας. Θα εξασφαλίσει μηδενικές διαρροές στο δίκτυο που είναι πεπαλαιωμένο, δημιουργώντας πληθώρα προβλημάτων και ασύστολη σπατάλη των υδάτινων πόρων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι η υπογειοποίησή του δικτύου ήταν προτεραιότητα την οποία η κα. Αυγερινοπούλου έχει αναδείξει συστηματικά τόσο ως Πρόεδρος της Υποεπιτροπής όσο και ως Βουλευτής Ηλείας. Με την ολοκλήρωσή του, θα επιτευχθεί η ορθή διαχείριση των υδάτινων πόρων και η ποιοτική αναβάθμιση των καλλιεργητικών πρακτικών και μεθόδων.