Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου: Συνάντηση στη Βουλή με την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Αρχαίας Ολυμπίας
Συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Επαρχίας Ολυμπίας «Η Ολυμπιακή Πρόοδος», είχε η Βουλευτής Ηλείας, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με στόχο την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ηλείας καθώς και στρατηγικών πρωτοβουλιών για τη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και στήριξη της περιοχής της Ολυμπίας και του νομού. Η συζήτηση έγινε στην Βουλή σε φιλικό και παραγωγικό κλίμα και επικεντρώθηκε στις κοινές δράσεις για την αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος της περιοχής.Στην συνάντηση συμμετείχαν ο πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Κωνσταντίνος Σμυρνής, ο αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Κοκκίνης και τα μέλη κα. Αιμιλία Σκουμπούρη, κ. Φώτης Βλάχος, κ. Διομήδης Μπίθας και κ. Νίκος Δαβιλάς.
Από την κα. Αυγερινοπούλου έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην διαφύλαξη των πολιτιστικών μνημείων για τις μέλλουσες γενεές. Εντός αυτού του πλαισίου, αναφέρθηκε στην επιτυχή ολοκλήρωση από το Υπουργείο Πολιτισμού μιας ακόμη φάσης του μακρόπνοου και σύνθετου έργου για την αποκατάσταση και ανάδειξη του ναού του Επικούριου Απόλλωνα Βασσών Φιγάλειας, που αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα δείγματα της αρχαίας οικοδομικής. Πρόκειται για την αποκατάσταση βορειότερων τμημάτων μακρών πτερών του Ναού όπου με τις πρόσφατες εργασίες τέθηκαν «στέρεες βάσεις» για τη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου και στα μακρά πτερά του ενώ παράλληλα επανατοποθετήθηκαν στη πρόσοψη του αρχαίου ναού τρία σημαντικά αρχιτεκτονικά μέλη του-μετά περίπου επτά αιώνες το ένα και περίπου δύο αιώνες τα άλλα δύο-αποκαθιστώντας τη συνέχεια του βόρειου επιστυλίου του για πρώτη φορά μετά το 1812. Όπως τονίστηκε κατά την διάρκεια της συνάντησης, είναι ιδιαίτερα σημαντική η διατήρηση για τις μελλοντικές γενιές αυτού του μνημείου παγκόσμιας ακτινοβολίας το οποίο περιλαμβάνεται από το 1986 στο Κατάλογο των Μνημείων της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO καθώς και η ανάδειξή του μέσα από δράσεις της Ομοσπονδίας στις οποίες η Βουλευτής Ηλείας θα είναι αρωγός. Παράλληλα, τονίστηκε η ανάγκη για την συνέχιση των αρχαιολογικών ερευνών στο Νομό, καθώς υπάρχουν πολλές περιοχές σπουδαιότητας, όπως η Αρχαία Φιγαλεία.
Επιπρόσθετα, με τα μέλη της Ομοσπονδίας συζητήθηκαν προτάσεις για τη βελτίωση της συνδεσιμότητας μεταξύ των τοπικών οικισμών, με σκοπό την ενίσχυση των μεταφορών, της πρόσβασης στην περιοχή, και της τουριστικής ανάπτυξης. Επιπλέον, η συζήτηση εστίασε στην προστασία και αναβάθμιση των φυσικών πόρων της Ηλείας, με ιδιαίτερη αναφορά στην αναγκαία μέριμνα για τις ιαματικές πηγές του Καϊάφα και τον επαναπλημμυρισμό της λίμνης Αγουλινίτσας, υπογραμμίζοντας τη σημασία της βιώσιμης ανάπτυξης και του σεβασμού προς το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο της περιοχής.
Την συνάντηση απασχόλησε εξάλλου και ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που αφορούν την αναπτυξιακή της πορεία της Ηλείας. Ένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα που τέθηκαν ήταν η πρόταση για τη δημιουργία υπερσύγχρονου ογκολογικού κέντρου στην Ηλεία, μια πρωτοβουλία του ιατρού κ. Γκινόπουλου. Η ίδρυση ενός τέτοιου κέντρου θα προσφέρει στους κατοίκους της περιοχής, αλλά και σε ολόκληρο το νομό, οικονομικότερη, ταχύτερη και πιο αποτελεσματική περίθαλψη για τους ασθενείς, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις τοπικές υπηρεσίες υγείας. Παράλληλα, η Βουλευτής Ηλείας τους ενημέρωσε για την πρόσφατη συνάντησή της με τον υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη και την πρότασή της για δημιουργία στην Ηλεία μονάδας ημερήσιας φροντίδας και ανακούφισης ογκολογικών ασθενών, με στόχο να παρέχει φροντίδα σε δεκάδες ογκολογικούς ασθενείς και τις οικογένειές τους.
Η Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στις πρωτοβουλίες αυτές και δεσμεύτηκε να συνεχίσει να μάχεται για τη διεκδίκηση των απαραίτητων πόρων και την προώθηση των έργων αυτών, ώστε να αναδειχθεί η Ηλεία ως κέντρο πολιτισμού και βιώσιμης ανάπτυξης και να εξασφαλιστεί μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους πολίτες.