FOLLOW US: facebook twitter

Διονυσία Αυγερινοπούλου: Αίτημα κήρυξης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των πυρόπληκτων περιοχών

Ημερομηνία: 23-06-2024 | Συντάκτης:

Σε διαρκή επικοινωνία με τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, δημάρχους και προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων των πυρόπληκτων περιοχών, αλλά και τους επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, βρίσκεται από τις πρώτες ώρες της εκδήλωσης των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ηλεία, η Βουλευτής και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Η κα. Αυγερινοπούλου ενημερώθηκε για τις εξελίξεις στα δύο μέτωπα, στα  όρια του Δήμου Πύργου και του Δήμου Ήλιδας, και τις ανάγκες που ανέκυψαν ενώ παράλληλα επικοινώνησε και σε κυβερνητικό επίπεδο, ζητώντας να τεθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Παράλληλα, ζήτησε την επίσπευση των απαραίτητων διαδικασιών, ώστε να εκτιμηθούν οι ζημιές, να προχωρήσει η αποκατάσταση σε υποδομές και να στηριχθούν οι πληγέντες.

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος τονίζει ότι η ετοιμότητα που υπάρχει σε επιχειρησιακό επίπεδο είναι σημαντικό να ενισχύεται από  την ευαισθητοποίηση των πολιτών και των εθελοντικών ομάδων σε επίπεδο πρόληψης καθώς και το επόμενο διάστημα του καλοκαιριού οι  κίνδυνοι εκδήλωσης πυρκαγιάς είναι  μεγάλοι, ιδιαίτερα λόγω της αύξησης της θερμοκρασίας σε συνδυασμό με τις συνθήκες ξηρασίας που έχουν διαμορφωθεί.  


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος