FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Μάλιαρης: «Προτεραιότητα μας η ασφάλεια του κόσμου»

Ημερομηνία: 24-05-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Ο Διονύσης Μάλιαρης στέκεται δίπλα στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες του με ευθύνη, δύναμη και σεβασμό

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζει εξαιτίας των συνεχών σεισμικών δονήσεων τον τελευταίο καιρό η Ανδραβίδα και ευρύτερα ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης και όπως είναι φυσικό ο κόσμος βιώνει τον απόλυτο πανικό ευρισκόμενος στο έλεος του Εγκέλαδου. Η προεκλογική περίοδος εννοείται ότι έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα σε αυτόν τον δοκιμαζόμενο δήμο και οι υποψήφιοι δήμαρχοι όπως είναι φυσικό έχουν αναστείλει όλες τις προεκλογικές τους δράσεις. Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τον Διονύση Μάλιαρη που αν και είχαμε αποφασίσει να μιλήσουμε για το όραμά του για τον δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, ο ίδιος δήλωσε απερίφραστα και προς τιμήν του, ότι τούτη τη στιγμή το μόνο που προέχει είναι η ασφάλεια των συμπολιτών του και να σταθεί με δύναμη και ευθύνη δίπλα στους συνδημότες του. Όπως και ο ίδιος λέει « για το μέλλον και για τα έργα έχουμε καιρό, το ΠΑΡΟΝ μας ενδιαφέρει τούτη την δύσκολη ώρα. Προτεραιότητα μας, η ασφάλεια του κόσμου και μόνο!»

-Αυτήν την περίοδο, ο δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης βρίσκετε δυστυχώς κ. Μάλιαρη στο μάτι του κυκλώνα και στην περιοχή σας βιώνετε δύσκολες στιγμές με τις συνεχείς σεισμικές δονήσεις. Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η κατάσταση; Μάλιστα αναστείλατε χθες και την προεκλογική σας ομιλία στα Λεχαινά και την σημερινή στην Ανδραβίδα.

Δ.Μ Αυτή τη στιγμή ο δήμος μας και κυρίως η περιοχή της Ανδραβίδας, όπως και οι συνδημότες μας δοκιμάζονται σκληρά, οι στιγμές που ζούμε είναι πραγματικά εφιαλτικές, ο κόσμος φοβάται και τον φόβο δεν μπορείς να τον αντιμετωπίσεις εύκολα. Ο φόβος είναι δύσκολος αντίπαλος. Οι καταστάσεις που ζούμε εδώ στην Ανδραβίδα είναι πρωτόγνωρες. Εννοείται ότι οι προεκλογικές εκστρατείες και οι εκλογικές μάχες έχουν περάσει σε δεύτερο επίπεδο, γι αυτό κι εγώ ακύρωσα κάθε προεκλογική ομιλία ως ένδειξη συμπαράστασης και σεβασμού απέναντι στους δοκιμαζόμενους συμπολίτες μας. Αυτή τη στιγμή προέχει η ΑΣΦΑΛΕΙΑ των δημοτών μας και εγώ και όλοι οι συνεργάτες μου και τα στελέχη της παράταξής μας, βρίσκονται στο δρόμο, δίπλα στον κόσμο για να συνδράμουμε όπου χρειαστεί από την αποκατάσταση ζημιών έως και την προώθησε ουσιαστικών παρεμβάσεων για μια αποτελεσματική συνδρομή δήμου, Περιφέρειας και Πολιτείας. Και ζημιές αλλού μικρές, αλλού μεγάλες υπάρχουν, σε πολλές επιχειρήσεις είχαν μεγάλες απώλειες από προϊόντα που έσπασαν και υπέστησαν οικονομική ζημιά κι όπως καταλαβαίνετε τα πράγματα δεν είναι απλά.  Γι αυτό τούτη τη στιγμή όλοι  είμαστε ΕΝΩΜΕΝΟΙ απέναντι στις δύσκολες στιγμές.

-Πώς έχετε μέχρι τώρα δείξει έμπρακτα την συμπαράσταση σας στους συνδημότες σας και τι σκοπεύετε να κάνετε από δω και πέρα για να είστε κοντά στον κόσμο;

Δ.Μ Προς αυτήν την κατεύθυνση και εμείς συμμετείχαμε στην σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του δήμου στηρίζοντας όλες τις αποφάσεις που πήραμε, στο δήμο μας την Τετάρτη κλήθηκε όπως γνωρίζετε και ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ο κ. Θύμιος Λέκκας και σήμερα έχοντας μια προσωπική σχέση με τον Δ/ντή του Γεωδυναμικού τον κ. Άκη Τσελέντη τον παρακάλεσα να έρθει εδώ να μας μιλήσει κι έτσι τον έχουμε προσκαλέσει στις 6 το απόγευμα να στην κεντρική πλατεία της Ανδραβίδας για να ενημερώσει τον κόσμο. O κ. Τσελέντης είχε δηλώσει προ μηνών ότι στην Ηλεία υπήρχαν σήματα για έντονη σεισμική δραστηριότητα και δεν είχε αποκλείσει σεισμό πάνω από 6 ρίχτερ. Όπως καταλαβαίνετε, ο κόσμος που καθημερινά «κουνιέται» από τους σεισμούς και τρομοκρατείται από αυτό το περίεργο βουητό που συνοδεύει τις δονήσεις, θέλει να μάθει, θέλει να ξέρει. Το σημαντικό αυτή τη στιγμή δεν είναι απλώς να καθησυχάσουμε τον κόσμο, αλλά να τον ενημερώσουμε σωστά και να πούμε ΑΛΗΘΕΙΕΣ!

-Ωστόσο κ. Μάλιαρη πέρα από την ενημέρωση που έχει υπάρξει και θα υπάρξει σήμερα και από τον κ. Τσελέντη θα ήθελα να μας πείτε στο επίπεδο της πρόληψης τι γίνεται για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής κυρίως σε ότι αφορά τον προσεισμικό έλεγχο.

Δ.Μ Από τις πρώτες κιόλας μέρες οι επιτροπές ελέγχουν των δημοσίων κυρίως κτιρίων και των σχολείων βρίσκονται εδώ, ελέγχουν τα κτίρια, ελέγχουν τα σχολεία και γι αυτό και δεν έγιναν μαθήματα για να είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά μας θα είναι ασφαλή μέσα σε αυτά, κάποια κρίθηκαν ακατάλληλα, γίνεται μια σοβαρή δουλειά. Οι επιτροπές εξακολουθούν να είναι εδώ και όλοι στηρίζουμε το έργο τους. Θα πρέπει και οι πολίτες ωστόσο να είναι ενημερωμένοι, να παίρνουν τα δικά τους μέτρα προφύλαξης. Γι αυτό και σήμερα περιμένουμε όλοι με αγωνία την ενημέρωση του κ. Τσελέντη. Οι στιγμές που ζούμε είναι πρωτόγνωρες. Συνιστούμε ωστόσο ψυχραιμία στους συμπολίτες μας και όχι πανικό. Εμείς είμαστε εδώ, εκφράζουμε με κάθε τρόπο την συμπαράστασή μας και την αγωνία μας στους συνδημότες μας, με ευθύνη και συνέπεια,  έτοιμοι να συνδράμουμε όπου χρειαστεί.

-Άλλωστε αυτό είναι και το όνομα της παράταξής σας κ. Μάλιαρη, «ΔΥΝΑΜΗ ΕΥΘΥΝΗΣ» και στην προκειμένη περίπτωση θεωρώ ότι και οι δύο αυτές λέξεις ερμηνεύουν πλήρως την στάση σας ως υποψηφίου δημάρχου απέναντι στους συνδημότες σας. 

Δ.Μ Ο συνδυασμός μας στέκεται με ευθύνη δίπλα στον πολίτη και αναλλοίωτη την ελπίδα σε τούτες τις κρίσιμες ώρες και δηλώνω ότι θα εργαστεί ως οφείλει και όπως από την αρχή είχαμε δεσμευτεί με  Δύναμη και Πίστη για το καλύτερο αυτού του τόπου. Και στην προκειμένη περίπτωση ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΜΑΣ είναι η ΑΣΦΑΛΕΙΑ του κόσμου και η στήριξη της ψυχολογίας του, πολύ σημαντικό και αυτό κομμάτι. Τα προγράμματά μας και τις δεσμεύσεις μας ο κόσμος τα ξέρει, την διάθεσή μας να εργαστούμε για το καλό του επίσης, δεν είναι καιρός να μιλάμε τώρα για έργα και για το μέλλον, γι αυτά έχουμε καιρό, τώρα είμαστε εδώ για το ΠΑΡΟΝ του τόπου μας. Έχουμε όλον τον καιρό μπροστά μας για τα υπόλοιπα. Εγώ θέλω να διώξω το φόβο από τα μάτια των παιδιών μας και των συμπολιτών μας…


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος