FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσης Καλαματιανός: «Σαφές ταξικό πρόσημο στην ασυλία των τραπεζιτών από την ΝΔ»

Ημερομηνία: 08-11-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”75885″ img_size=”full”][vc_column_text]

Ο Διονύσης Καλαματιανός μιλά στον Κόκκινο για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα και Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας

Για το γεγονός ότι μικροκλοπές για αντικείμενα ευτελούς αξίας μετατρέπονται σε κακουργήματα, αν διαπράττονται από δύο άτομα, και για την ασυλία στους τραπεζίτες – μια διάταξη με σαφές ταξικό πρόσημο – μίλησε στο Κόκκινο χθες ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, ο οποίος μετέχει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που συζητάει τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον Ποινικό Κώδικα και στον Κώδικα Πολιτικής δικονομίας. Μια διάταξη που στην ουσία δίνειασυλία στους τραπεζίτες και τις τράπεζες προκαλώντας μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις.

Ο βουλευτής στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη για τη φωτογραφική διάταξη που ρίχνει στα μαλακά τους τραπεζίτες για θαλασσοδάνεια κομμάτων, ΜΜΕ, τόνισε ότι εξαιτίας αυτού έχουν ξεσηκωθεί αντιδράσεις και διαμαρτυρίες και έχει δημιουργηθεί και σωστά αλγεινή εντύπωση στην κοινή γνώμη καθώς ας μη ξεχνάμε οι τράπεζες ανακεφαλοποιήθηκαν με τα χρήματα του ελληνικού λαού καθώς τα μνημόνια και τα δανεικά οι φορολογούμενοι τελικά θα τα πληρώσουν.

Μάλιστα χθες ειπώθηκε από τον αρμόδιο υπουργό ότι αυτό το μέτρο – ώστε η κακουργηματική απιστία να διώκεται μόνο κατ’ έγκλιση – με τροποποίηση της διάταξης θα επεκταθεί σε όλο το ιδιωτικό τομέα. «Ανοίγουν τους ασκούς του Αιόλου» σημείωσε ο κ. Καλαματιανός.

Ο βουλευτής επισήμανε ότι καθημερινά διαψεύδονται οι προεκλογικές εξαγγελίες της ΝΔ, όπως για παράδειγμα ότι η μεσαία τάξη θα ανασάνει με την επάνοδο της στην εξουσία.

Τα πυρόπληκτα δάνεια βρόχος  για πολλές επιχειρήσεις της Ηλείας

«Τα πυρόπληκτα δάνεια τείνουν να μετατραπούν σε βρόχο για πολλούς συμπολίτες μας. Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα που αφορά άμεσα το Νομό μας», επισημαίνει ο Ηλείος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Διονύσης Καλαματιανός τονίζοντας ότι «Τα δάνεια αυτά είχαν δοθεί με σκοπό την ενίσχυση και την υποστήριξη των πληγέντωνσυμπολιτών μας, μετά τις φονικές πυρκαγιές του 2007. Ύστερα, όμως, από την κατάπτωση της εγγύησης του Δημοσίου, πολλοί δανειολήπτες κινδυνεύουν, άμεσα, να βρεθούν αντιμέτωποι με τη μεταφορά του χρέους τους στην εφορία.

Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι με την υπ’ αριθ. 2/94253/0025/21.12.2018 σχετική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, Γ. Χουλιαράκη, (ΦΕΚ Β’5960/31.12.2018), δινόταν λύση με την οποία επιτρεπόταν η ρύθμιση των ανωτέρω  δανείων. Οποιαδήποτε άρνηση ρύθμισης εκ μέρους των τραπεζώνμε την εφαρμογή της ανωτέρω απόφασης θα ήταν απολύτως παράνομη.

Είναι χρέος της κυβέρνησης, απέναντι στους συμπολίτες μας που υπέφεραν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, να ασχοληθεί με αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα επιδεικνύοντας τη δέουσα προσοχή. Η οικονομική κρίση αποτέλεσε τροχοπέδη για πολλούς δανειολήπτες,με αποτέλεσμα να αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τα πυρόπληκτα δάνειά τους. Το Νομικό Πλαίσιο υπάρχει και πρέπει να εφαρμοστεί.Ειδάλλως είναι ορατός ο κίνδυνος να έχουμε δυσάρεστες συνέπειες για πολλούς πυρόπληκτους δανειολήπτες της Ηλείας μας. Δυστυχώς, δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας…»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot