FOLLOW US: facebook twitter

Διονύσιος Γεωργόπουλος: Η Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που φέρνει σε επαφή το πολίτη με την πολιτική

Ημερομηνία: 26-04-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”87549″ img_size=”full”][vc_column_text]Η χώρα μας βιώνει μια πρωτοφανή και πολύπλευρη κρίση σε όλα τα επίπεδα, επηρεάζοντας κάθε πτυχή της καθημερινότητας μας. Θεσμοί, όπως αυτός της τοπικής αυτοδιοίκησης, δοκιμάζονται. Ένας θεσμός που, κατά κύριο λόγο, εκπροσωπεί την  σχέση των αιρετών εκπροσώπων με τους εκλογείς, της πολιτικής με τους πολίτες.

Σε αυτήν την πραγματικότητα, το κυρίως διακύβευμα των εκλογών, ιδίως λόγω του νέου εκλογικού νόμου, είναι ποιο πρόσωπο μπορεί, χωρίς συγκρούσεις, με γνώση και εμπειρία, με δυνατότητα σύνθεσης απόψεων, να ηγηθεί του Δήμου μας τα επόμενα χρόνια. Και σ’ αυτό το διακύβευμα, δεν χωρούν πειραματισμοί!

Το διακύβευμα των δημοτικών εκλογών έγκειται ακριβώς στην ανάγκη, στην αγωνία, στην ευθύνη και στην θέληση των τοπικών κοινωνιών να αυτοδιοικηθούν. Το διακύβευμα αυτό είναι αμιγώς πολιτικό, αφού συνδέεται με την ιδιαίτερη ταυτότητα κάθε τοπικής κοινωνίας, την ιστορικότητά της, την κοινωνική της συνοχή, την αξιοπρέπεια και την αναπτυξιακή της πορεία.

Οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές σηματοδοτούν την απαρχή μιας νέας εποχής για το δήμο Πηνειού. Αναγγέλλουν, σε μία παρατεταμένη περίοδο οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα, τον πολυδιάστατο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η τοπική αυτοδιοίκηση για να διασφαλίσει την ευημερία των πολιτών της. Προς αυτή την κατεύθυνση, μακριά από ανούσιους μικροπολιτικούς διαξιφισμούς, καλούμαστε να συμπράξουμε ανιδιοτελώς με το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

Σε μια κοινωνία, που έχει στερέψει, που βλέπει τα πάντα γύρω της να καταρρέουν μη μπορώντας να αντιδράσει, που η επόμενη μέρα φαντάζει εφιαλτική για την ίδια της την επιβίωση,μετις κρατικές υπηρεσίες πρόνοιας να δοκιμάζονται και να αδυνατούν να ανταποκριθούν με επάρκεια στις αυξανόμενες ανάγκες των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Προτεραιότηταμας είναι  να αφουγκραστούμε τις ανάγκες των συνανθρώπων μας, οι οποίοι προσπαθούν να επιβιώσουν υπό ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες , να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν αλλά και να αναδείξουμε τη χρησιμότητά τους για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας μας.

Οφείλουμε να άρουμετους κοινωνικούς αποκλεισμούς που δυναστεύουν την Ελλάδα της κρίσης.

Οφείλουμε να  αποκαταστήσουμε τη κοινωνική δικαιοσύνη που θα θεμελιώνεται στον άνθρωπο και η ανάδειξη του προτάγματος της αλληλεγγύης συνιστούν για όλους μας την πρόκληση της νέας εποχής για τον δήμο Πηνειού.

Επιβάλλεται να προσαρμοστούμε αέναα στους πολυσύνθετους κοινωνικοπολιτικούς και οικονομικούς μετασχηματισμούς που εντείνουν την αβεβαιότητα σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, καλούμαστε να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές περιβάλλον που θα ευνοεί την ανάπτυξη και θα περιχαρακώνει την ευημερία των πολιτών.

Οραματιζόμαστε έναν δήμο που θα άρει τις κοινωνικές αδικίες που δημιουργεί καθημερινά η κρίση, έναν δήμο που θα επαναφέρει το χαμόγελο στα πρόσωπα των πολιτών του και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις ώστε να ατενίσουν με αισιοδοξία το μέλλον.

Ονειρευόμαστε έναν ανθρώπινο δήμο που θα αγκαλιάσει όλους τους δημότες αλλά και καθέναν ξεχωριστά, με σαφή ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό δράσης

Δεσμευόμαστε ότι η πορεία μας αυτή θα βασίζεται στον ουσιαστικό διάλογο με όλους τους πολίτες και τους φορείς, θα αξιοποιεί την γνώση με σοφία και θα έχει πάντα στόχο την ανιδιοτελή εξυπηρέτηση του κοινού συμφέροντος

Για μας ο δήμος είναι και πρέπει να λειτουργεί ως θεσμός άμεσης δημοκρατίας, ο οποίος καλλιεργεί, απαιτεί και προκαλεί την ισότιμη διαβούλευση και την ισηγορία. Για μας, η λειτουργία των δομών και των αιρετών οργάνων του δήμου οφείλει να βασίζεται και να υπηρετεί την συλλογικότητα και την ευθύνη. Σε αυτή την προσπάθεια δεν χωρούν μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελείς σκέψεις. Απαιτείται ομοψυχία, ειλικρινής διάθεση προσφοράς και όραμα για το μέλλον. Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις, ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός και πάνω από όλα ομοψυχία και σύμπνοια δυνάμεων.

Γνωρίζουμε τα προβλήματα , δουλεύουμε για τη λύση τους.

Με τόλμη , εντιμότητα, γνώση, εμπειρία και συνεργασία με όλους και πάντα δίπλα στον πολίτη θα τα καταφέρουμε

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Διονύσιος Γεωργόπουλος

Υποψήφιος Δήμαρχος Πηνειού[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot