FOLLOW US: facebook twitter

Δήμου Πύργου και Επιμελητήριο Ηλείας: Προγραμματική για την ενεργειακή αναβάθμιση

Ημερομηνία: 24-10-2024 | Συντάκτης:

Προγραμματική σύμβαση με το Επιμελητήριο Ηλείας για την ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου θα συνάψει ο δήμος Πύργου, καθώς η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε την εισήγηση του δημάρχου Στάθη Καννή.

Η σύμβαση προβλέπει την τεχνική υποστήριξη για την ωρίμανση και προετοιμασία της Πρότασης Χρηματοδότησης με τίτλο «Ενεργειακή Αναβάθμιση κτιρίου Επιμελητηρίου Ηλείας», που προτίθεται να υποβάλλει το Επιμελητήριο Ηλείας στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Ενεργειακή Αναβάθμιση δημοσίων κτιρίων και υποδομών – νέα έργα» της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα».

Όπως ανέφερε ο κ. Καννής, το Επιμελητήριο δεν διαθέτει συγκροτημένη Τεχνική Υπηρεσία για να προχωρήσει στις απαιτούμενες διαδικασίες ωρίμανσης της Πρότασης, για αυτό και ο δήμος Πύργου θα αναλάβει τις απαιτούμενες διαδικασίες ωρίμανσης της Πρότασης Ενεργειακής Αναβάθμισης του κτιρίου της έδρας του.

Ενδεικτικά προβλέπεται η διενέργεια Ενεργειακής Επιθεώρησης και η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης, η σύνταξη Μελέτης και σχεδίου Τευχών Δημοπράτησης για τις παρεμβάσεις Ενεργειακής Αναβάθμισης που υποδεικνύονται στο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης, η σύνταξη Μελέτης Σκοπιμότητας ή σχετική τεκμηρίωση για εξέταση της αναγκαιότητας υλοποίησης της Πράξης, η σύνταξη σχεδίου Απόφασης Διοικητικού Συμβουλίου για την υποβολή της πρότασης και χρονοδιαγράμματος.

Τα στοιχεία τεκμηρίωσης ιδιοκτησιακού καθεστώτος και αρμοδιότητας δικαιούχου καθώς και τα νομιμοποιητικά στοιχεία του κτιρίου (Οικοδομική Άδεια) θα συγκεντρωθούν από το Επιμελητήριο Ηλείας. Ο Δήμος Πύργου θα αναλάβει  διά των αρμοδίων υπηρεσιών της να ασκήσει το ρόλο της Διευθύνουσας (επιβλέπουσας) Υπηρεσίας του έργου. Η οικονομική διαχείριση του έργου γίνεται από το Επιμελητήριο Ηλείας το οποίο θα αποτελεί και την Αναθέτουσα Αρχή του έργου.

Η διάρκεια της σύμβασης αυτής  είναι τρίμηνη και ο προϋπολογισμός εκτιμάται σε 12.000 ευρώ.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot