FOLLOW US: facebook twitter

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Ομόφωνα η μίσθωση ακινήτων για πάρκινγκ

Ημερομηνία: 17-05-2024 | Συντάκτης:

Στ. Καννής: «Αποτελούσε προεκλογική μας δέσμευση»

Β. Παναγόπουλος: «Προσωρινά η εκμίσθωση χώρων και ακολουθεί η μόνιμη λύση»

Γράφει η Κική Κολοβέρου

Ομόφωνα, την διενέργεια μειοδοτικής δημοπρασίας για την μίσθωση χώρων στάθμευσης στο κέντρο του Πύργου, αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, σε μια προσπάθεια να δώσει λύση βελτιώνοντας την καθημερινότητα δημοτών και επισκεπτών, όπως άλλωστε είχε και προεκλογικά δεσμευθεί.

Το σημαντικό αυτό ζήτημα συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης και το θέμα εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Βασίλης Παναγόπουλος επισημαίνοντας την ανάγκη για μίσθωση κατάλληλων οικοπέδων ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στάθμευσης οχημάτων των δημοτών και των επισκεπτών της πόλης. Όπως είπε, η πόλη μπορεί να ανακουφιστεί με δυο τρόπους.

Την εκμίσθωση χώρων και την ελεγχόμενη στάθμευση την οποία μάλιστα εξετάζουν να ενεργοποιήσουν και πάλι με βάση την κυκλοφοριακή μελέτη του 2010. «Τα ακίνητα αυτά θα πρέπει να βρίσκονται σε σημείο που να εξυπηρετούν και συγκεκριμένα σε απόσταση 500μ-600μ από το κέντρο του Πύργου.

Η μίσθωση των ακινήτων θα είναι μια προσωρινή κατάσταση καθώς η δημοτική αρχή στοχεύει στην μόνιμη επίλυση του σοβαρού αυτού θέματος με την δημιουργία πολυώροφου χώρου στάθμευσης» είπε, υπενθυμίζοντας ότι στη νέα ΟΧΕ έχει προβλεφθεί και αφορά το χώρο δίπλα από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου.

Ο Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής, μίλησε για την προεκλογική τους δέσμευση που αφορούσε την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, τονίζοντας πως ήδη προχώρησαν με αποτελεσματικότητα στην απαγόρευση της διέλευσης και της στάθμευσης οχημάτων στους πεζόδρομους και την κεντρική πλατεία και ακολουθούν στην μίσθωση χώρων πάρκινγκ. «Από τις εκτεταμένες αναπλάσεις στην πόλη έχουν χαθεί πολύτιμες θέσεις στάθμευσης για αυτό και έχουμε στρέψει το ενδιαφέρον μας στην αναζήτηση χώρων ώστε να καλύψουμε τις ανάγκες που έχουν προκύψει».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot