FOLLOW US: facebook twitter

Δημοτικό Σχολείο Ανδραβίδας: Οδεύουν για απογευματινό ωράριο παρά τη διαφωνία των γονιών

Ημερομηνία: 04-09-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”96021″ img_size=”full”][vc_column_text]Καμία επί της ουσίας λύση δεν δόθηκε προς το παρόν στην μεταφορά και λειτουργία του δημοτικού σχολείου Ανδραβίδας όπου το υπάρχον κτίριο κρίθηκε ακατάλληλο λαβωμένο από τον Εγκέλαδο, στην σύσκεψη που συγκάλεσαν οι γονείς των μαθητών το απόγευμα της Δευτέρας με την παρουσία του νέου δημάρχου Γιάννη Λέντζα, του αντιδημάρχου υπεύθυνου για θέματα Παιδείας και του τοπικού συμβουλίου Ανδραβίδας.

Οι γονείς αναζητούν εναγωνίως λύση, καθώς σε λίγες μέρες ξεκινούν τα σχολεία και ακόμα δεν γνωρίζουν πού θα φοιτήσουν τα παιδιά τους μέχρι να υλοποιηθεί και να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των προκάτ αιθουσών, δηλαδή για ένα τουλάχιστον τετράμηνο.

Όπως ειπώθηκε και στην προχθεσινή σύσκεψη και είναι εξάλλου πάγια θέση των γονέων, όπου και αν πάνε σχολείο τα παιδιά τους επιθυμούν ωράριο πρωινό και όχι απογευματινό γιατί αυτό θα δημιουργήσει προβλήματα στον οικογενειακό προγραμματισμό. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό, η προσωρινή λύση που αυτή τη στιγμή φαντάζει ρεαλιστική και εφικτή παρά την διαφωνία των γονιών,  φαίνεται να είναι το απογευματινό ωράριο στο κτίριο του γυμνασίου Ανδραβίδας που θα μάλλον θα προταθεί και από την Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, γιατί οποιεσδήποτε άλλες επιλογές θα είναι χρονοβόρες και χρειάζονται εγκρίσεις. Όπως τόνισε και ο δήμαρχος Γιάννης Λέντζας, στόχος είναι τα παιδιά να μείνουν στην Ανδραβίδα και να μην μετακινηθούν σε άλλα σχολεία εκτός πόλης, ωστόσο αυτό θα το αποφασίσουν οι γονείς οι οποίοι βρίσκονται προ αδιεξόδου και είναι απόλυτα λογικό.

Ο νέος δήμαρχος τόνισε ότι βρίσκεται σε συνεργασία και επαφή τόσο την Πρωτοβάθμια Επιτροπή Παιδείας  του νομού αλλά και της Περιφέρειας  όσο και με το υπουργείο Παιδείας και εκκρεμεί μια συζήτηση που είναι να γίνει με τον υφυπουργό Παιδείας, κ. Ζαχαράκη. Βέβαια όπως και ο ίδιος είπε δεν υπάρχουν μαγικά ραβδιά γι αυτά τα θέματα που εμπεριέχουν μεγάλη γραφειοκρατία, δεσμέυτηκε ωστόσο ότι οι μαθητές θα παραμείνουν στην Ανδραβίδα και είναι και δική του επιθυμία το πρωινό ωράριο έτσι ώστε να μην διαταραχθεί ούτε η σχολική ζωή των παιδιών, ούτε ο προγραμματισμός των οικογενειών τους. Η αγωνία των γονιών όμως κορυφώνεται και ο χρόνος μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς μετρά αντίστροφα…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot