FOLLOW US: facebook twitter

Δημοσκόπηση – κόλαφος για την κυβέρνηση στο θέμα της ακρίβειας

Ημερομηνία: 07-11-2023 | Συντάκτης:

Το 92% των ερωτηθέντων μείωσαν τις αγορές βασικών αγαθών,
ενώ η πλειοψηφία δεν πιστεύει τα περί αποκλιμάκωσης.

Την ακρίβεια στο πετσί τους νιώθουν οι πολίτες, όπως καταγράφεται σε νέα δημοσκόπηση που καταρρίπτει τα συνεχή αφηγήματα που επιχειρεί να οικοδομήσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την έρευνα της Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, το συντριπτικό 92% των ερωτηθέντων τονίζουν ξεκάθαρα ότι η ακρίβεια τους έχει υποχρεώσει να μειώσουν (από λίγο έως πολύ) τις αγορές βασικών αγαθών. Μόνο το 7% των ερωτηθέντων απαντούν «καθόλου» στη συγκεκριμένη ερώτηση. 

Παράλληλα, το πολύ υψηλό 84% εκφράζουν την ανησυχία του ότι τον φετινό χειμώνα θα αναγκαστούν να περιορίσουν τις ώρες που θα λειτουργήσει η θέρμανση στο σπίτι τους. 

Όσο για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού και υπουργών περί αποκλιμάκωσης των αυξήσεων στις τιμές των αγαθών, αυτές δεν γίνονται πιστευτές από την πλειονότητα των ερωτηθέντων: μόλις το 20% δηλώνει ότι τις πιστεύει πολύ ή αρκετά, ενώ το 74% τονίζει ότι τις πιστεύει λίγο ή καθόλου (μάλιστα, το «καθόλου» είναι η επικρατέστερη απάντηση με ποσοστό 52%). 

Μάλιστα, το 46% δηλώνει ξεκάθαρα ότι δεν βοηθούν «καθόλου» τα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, με το 33% να απαντά «λίγο» στην ίδια ερώτηση. Μόλις το 2% απαντά πολύ, ενώ αρκετά απαντά το 14%.

Εξάλλου, η άνοδος των τιμών των ενοικίων είχε αρνητικές επιπτώσεις στο 28% των ενοικιαστών: το 1% δηλώνει πως αναγκάστηκε να κλείσει την επιχείρηση, ενώ το 27% πως μετακινήθηκε σε μικρότερο και φθηνότερο χώρο.

Πάντως, η αποδοκιμασία της κυβέρνησης στο θέμα της ακρίβειας και των τιμών δεν αποτυπώνεται στην πρόθεση ψήφου, με τη Ν.Δ. να κινείται στο 34,1% από 32,3% που είχε σε προηγούμενη δημοσκόπηση. Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,5% (από 15,3%), ενώ το ΠΑΣΟΚ με 12,7% και το ΚΚΕ με 8,6% ανεβάζουν τα ποσοστά τους.

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος