FOLLOW US: facebook twitter

Δημοσκόπηση: Ανησυχούν οι πολίτες για την οικονομική τους κατάσταση

Ημερομηνία: 08-05-2020 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Επηρεασμένη από την πανδημία και τα μέτρα που λήφθηκαν δηλώνει η πλειονότητα των πολιτών, όπως προκύπτει από νέα δημοσκόπηση.

Επηρεασμένη από την πανδημία και τα μέτρα που λήφθηκαν δηλώνει η πλειονότητα των πολιτών, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που είδε χθες (Πέμπτη) το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα της εταιρείας Pulse για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, το 53% των ερωτηθέντων δήλωσε πως η πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισής της έχουν επηρεάσει την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, πολύ (29%) ή αρκετά (24%). Ακόμα ένα άλλο ποσοστό 19% δηλώνει πως η επίδραση είναι μέτρια, ενώ μόνο το 11% κάνει λόγο για ελάχιστη ή μηδενική επίδραση.

Μάλιστα, ο προβληματισμός των πολιτών αυξάνεται για το προσεχές μέλλον, καθώς δύο στους τρεις (ποσοστό 66%) δήλωσαν πως η πανδημία και τα μέτρα αντιμετώπισής της θα επηρεάσουν τους επόμενους μήνες την οικονομική κατάσταση της οικογένειάς τους, πολύ (34%) ή αρκετά (32%).

Επίσης, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων για το εάν θα εφαρμόσουν τις νέες οδηγίες προφύλαξης, με το 8% να απαντά «πολύ», το 36% «αρκετά», το 34% «μέτρια», το 10% «λίγο» και το 7% «ελάχιστα έως καθόλου».

Τέλος, η πανδημία εξακολουθεί να συνδράμει με θετικό τρόπο την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό. Έτσι, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 42,5% κι ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 22%, το Κίνημα Αλλαγής με 6%,  το ΚΚΕ με 5,5% και η Ελληνική Λύση με 4%. Εκτός βουλής το ΜέΡΑ25 με 2,5%. Πάντως, η Ν.Δ. φαίνεται να χάνει 2,5 ποσοστιαίες μονάδες από την προηγούμενη δημοσκόπηση (30 Μαρτίου – 1 Απριλίου).

Σημειώνεται πως η δημοσκόπηση ήταν τηλεφωνική, με δείγμα 1.207 άτομα και έγινε το διάστημα 4-6 Μαΐου. Διάστημα βεβαιότητας 95%

Πηγή: efsyn.gr


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος