FOLLOW US: facebook twitter

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τις αλλαγές σχολικών μονάδων για Νηπιαγωγεία και Δημοτικά: Αναβαθμίζονται 9 και υποβιβάζονται 4 στην Ηλεία

Ημερομηνία: 08-06-2019 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”90574″ img_size=”full”][vc_column_text]

Αντιδράσεις γονέων για συγχωνεύσεις σχολείων
-Καμία αλλαγή στις σχολικές Μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας

Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ του Υπουργείου Παιδείας που αναφέρονται οι ιδρύσεις, οι συγχωνεύσεις, οι καταργήσεις και οι αναβαθμίσεις Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων που θα τεθούν σε ισχύ από το σχολικό έτος 2019-2020. Στην Ηλεία αναβαθμίζονται 9 δημοτικά και νηπιαγωγεία και υποβιβάζονται 4 δημοτικά σχολεία. Σε ότι αφορά τις συγχωνεύσεις, αυτές είναι τέσσερις συνολικά, οι δύο αφορούν σχολεία του Πύργου, η άλλη Πέρσαινα και Λάλα και η 4η Άγιο Ιωάννη και ΣΚουροχώρι. Μάλιστα κάποιες από τις συγκεκριμένες συγχωνεύσεις που αφορούν δημοτικά σχολεία του Πύργου έχουν προκαλέσει την αντίδραση των γονιών και μάλιστα οι σύλλογοι γονέων έχουν απευθυνθεί με έγγραφά τους στην Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευση, ωστόσο η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας πήρε ΦΕΚ και τέθηκε σε ισχύ.

Στις σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας δεν έχουμε καμία αλλαγή.

Αναβαθμίζονται

Στην Ηλεία αναβαθμίζονται το Δημοτικό Σχολείο Αλποχωρίου από2/θεσιο σε 3/θέσιο, το Δημοτικό Σχολείο Αλφειούσας από 2/θέσειο σε 3/θέσιο,  το Δημοτικό Σχολείο Αυγείου Ήλιδας από 3/θεσιο σε 4/θεσιο,  το 1ο δημοτικό σχολείο Γαστούνης από 7/θεσιο σε 8/θέσιο, δημοτικό σχολείο Πανόπουλου από 4/θεσιο σε 5/θεσιο, 5ο δημοτικό σχολείο Πύργου από 11/θεσιο σε 12/θεσιο, Δημοτικό σχολείο Ν. Φιγαλείας από 4/θεσιο σε 5/θεσιο,  3ο νηπιαγωγείο Αμαλιάδας από 3θέσιο σε 4/θεσιο, νηπιαγωγείο Χαβαρίου από 1/θεσιο σε 2/θεσιο.

Υποβιβάζονται

Αντιστοίχως υποβιβάζονται από το σχολικό έτος 2019-2020 οι παρακάτω σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ν. Ηλείας :

Δημοτικό σχολείο Ανδραβίδας από 12/θεσιο σε 11/θεσιο, δημοτικό σχολείο Αρχαίας Ολυμπίας από 10θεσιο σε 8θεσιο, δημοτικό σχολείο Κουρτεσίου από 3θεσιο σε 2/θεσιο, δημοτικό σχολείο Τραγανού από 12/θεσιο σε 11/θέσιο.

Συγχωνεύσεις

Σε ότι αφορά τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στον νέο εκπαιδευτικό χάρτη για το έτος 2019-2020 συγχωνεύονται τα εξής δημοτικά σχολεία στην Ηλεία:

Το 4/θεσιο 11ο Ολοήμερο δημοτικό σχολείο Πύργου Θ. Κολοκοτρώνης στο οποίο συγχωνεύεται με το 12ο 3/θεσιο Δημοτικό σχολείο Πυργου με έδρα το 3ο δημοτικό σχολείο Πύργου.

Το 1/θεσιο δημοτικό σχολείο Αγ. Ιωάννη Πύργου που συγχωνεύονται  με  το 6/θεσιο δημοτικό σχολείο Σκουροχωρίου με έδρα το Σκουροχώρι.

Το 2/θεσιο Δημοτικό σχολείο Φιλοθέης με το 6/θεσιο 10ο δημοτικό σχολείο Πύργου με έδρα το 10ο δημοτικό σχολείο Πύργου

Το 1/θεσιο δημοτικό σχολείο Πέρσαινας συγχωνεύεται με το 5/θεσιο δημοτικό σχολείο Λάλα που γίνεται 6/θεσιο με έδρα το Λάλα.

Σε ότι αφορά τα νηπιαγωγεία, έχουμε τρεις περιπτώσεις συγχωνεύσεων: το 1/θεσιο νηπιαγωγείο Αγίου Ιωάννη Πύργου που συγχωνεύεται με το 2/θεσιο νηπιαγωγείο Σκουροχωρίου με έδρα το Σκουροχώρι, το 1/θεσιο νηπιαγωγείο Σαμικού που συγχωνεύεται με το 1.θεσιο νηπιαγωγείο Καλλικώμου με έδρα το Καλλίκωμο και τέλος το 1.θεσιο 12ο Νηπιαγωγείο Πύργου που συγχωνεύεται με το 3ο 3/θεσιο νηπιαγωγείο Πύργου που γίνεται πλέον 4/θεσιο με έδρα το 12ο  Νηπιαγωγείο Πύργου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot