FOLLOW US: facebook twitter

Δημόσια ΙΕΚ: Λύση για όσους δεν πέτυχαν στις πανελλαδικές

Ημερομηνία: 30-08-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”95728″ img_size=”full”][vc_column_text]

Ειδικότητες που καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς εργασίας προσφέρουν τα Δημόσια ΙΕΚ της Ηλείας

Η επόμενη μέρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εισαγωγής στα πανεπιστήμια της χώρας είναι η δυσκολότερη για τα παιδιά τα οποία δεν εισήχθησαν πουθενά ή μπήκαν σε σχολές οι οποίες δεν τους ενδιαφέρουν και δεν θέλουν να πραγματοποιήσουν αυτές τις σπουδές.

Τα τελευταία χρόνια ένας πολύ μεγάλος αριθμός νέων ακολουθεί τη λύση των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής κατάρτισης (ΔΙΕΚ), καθώς αυτά διαθέτουν σύγχρονες ειδικότητες με ζήτηση στην αγορά εργασίας αλλά και επειδή οι σπουδές  είναι δωρεάν. Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα ακολουθούν το δρόμο των ιδιωτικών ΙΕΚ, τα οποία όμως έχουν δίδακτρα.

Δημόσια ΙΕΚ υπάρχουν και στην Ηλεία, σε Πύργο, Αμαλιάδα και Λεχαινά, συνεπώς οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εντοπίσουν  ένα ινστιτούτο κοντά στο σπίτι τους και ταυτόχρονα να αναζητήσουν την ειδικότητα που τους ενδιαφέρει. Σήμερα τα ΙΕΚ έχουν δεκάδες ειδικότητες με σύγχρονο περιεχόμενο κατάρτισης  καθώς προσαρμόζονται σύμφωνα με τις ανάγκες που έχει η αγορά εργασίας αλλά και οι τοπικές επιχειρήσεις, οι φορείς κλπ. Συνεπώς, κάθε υποψήφιος φοιτητής μπορεί να βρει αυτό που θέλει και που πιστεύει ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τον οδηγήσει στον επαγγελματικό στίβο.

Ας δούμε όμως τις ειδικότητες των Δ.ΙΕΚ που λειτουργούν στην Ηλεία.

Στο Δ.ΙΕΚ Πύργου:

1.Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης- Αρχιμάγειρας (Chef)

2.Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων και Επιχειρήσεων Φιλοξενίας

3.Τεχνικός Αρτοποιός- Ζαχαροπλαστικής

4.Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ

5.Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών Χώρων

6.Βοηθός Φυσικοθεραπείας

7. Προπονητής Αθλημάτων

8. Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

Στο Δ.ΙΕΚ Αμαλιάδας:

1.Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων

2.Τεχνικός Δασικής Προστασίας

3.Τεχνικός Κομμωτικής Τέχνης

Στο Δ.ΙΕΚ Λεχαινών

1.Βοηθός Φαρμακείου

2.Τεχνικός Θερμοκηπίων & Καλλιεργειών Υπό Κάλυψη

3.Γραμματέας Ανώτερων και Ανώτατων Στελεχών.

Φέτος, οι αιτήσεις των υποψήφιων σπουδαστών στα δημόσια ΙΕΚ θα γίνονται δεκτές από τις 2 έως και τις 9 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Παιδείας τα μαθήματα θα ξεκινήσουν την 1η Οκτωβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους στην ιστοσελίδα https://diek.it.minedu.gov.gr/index.php/site/index. Για την υποβολή της είναι απαραίτητος ο αριθμός ΑΜΚΑ, τον οποίο, όσοι δεν έχουν, μπορούν να εκδώσουν στο πλησιέστερο ΚΕΠ. Περισσότερες λεπτομέρειες για τις σπουδές, τα δικαιολογητικά, τις ειδικότητες και τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα υποβολής αιτήσεων. Για να μάθουν οι υποψήφιοι το αποτέλεσμα της αίτησής τους, θα πρέπει να κάνει μπουν στο σύστημα, με το ίδιο email με το οποίο υπέβαλαν αίτηση. Αν είναι επιτυχόντες, θα πρέπει να προσέλθουν για έλεγχο των δικαιολογητικών και εγγραφή μέσα στην προθεσμία που θα ανακοινωθεί. Μετά το τέλος αυτής της «πρώτης φάσης» εγγραφών, θα γίνει νέα επιλογή για την κάλυψη των κενών θέσεων που μπορεί να προκύψουν. Η επιλογή αυτή βασίζεται στους επιλαχόντες της αρχικής  επιλογής σύμφωνα με τα μόρια τους, τις προτιμήσεις-επιλογές τους και το πλήθος των κενών θέσεων ανά τμήμα που έχουν μείνει μετά την ολοκλήρωση των αρχικών εγγραφών. Στην ίδια ιστοσελίδα θα βγει νέα ανακοίνωση όπου οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν το αποτέλεσμα της «δεύτερης φάσης». Οι νέοι επιτυχόντες καλούνται στη συνέχεια  για εγγραφή εντός καθορισμένης προθεσμίας. Μετά το πέρας της ανακοινώνεται η έγκριση λειτουργίας των νέων τμημάτων Α’ εξαμήνου και αρχίζει η κατάρτιση.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot