FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ζαχάρως: Πλάνο 680.000 ευρώ για την πυροπροστασία

Ημερομηνία: 03-06-2024 | Συντάκτης:

-Εγκρίθηκε από τη Δημοτική Επιτροπή η πρόταση προς το ΥΠΕΝ

Άμεσα ανταποκρίθηκε στην παραίνεση του υπουργείου Περιβάλλοντος για αξιοποίηση των πόρων που θα διατεθούν για πυροπροστασία ο δήμος Ζαχάρως, καθώς η Δημοτική Επιτροπή ενέκρινε την πρόταση για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΩΝ 2024», την οποία θα υποβάλει ο δήμος το προσεχές χρονικό διάστημα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου περιλαμβάνει τα παρακάτω υποέργα:

– Υποέργο 1: «Σύνταξη τεχνικής έκθεσης για την Δράση «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών του Δήμου Ζαχαρως», π/υ: 10.000,00 € με ΦΠΑ (24%).

– Υποέργο 2: «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών του Δήμου Ζαχαρως, π/υ: 680.400,00 € με ΦΠΑ (24%). για χρηματοδότηση στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος του Πράσινου Ταμείου και συγκεκριμένα της πρόσκλησης Αριθ. Πρωτ:.οικ.2740/16-05-2024, Κωδικό Πρόσκλησης: ΔΑΠ6, στον ΑΞΟΝΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ: 6 (Α.Π.6), «Χρηματοδότηση δημιουργίας περιμετρικών ζωνών 10 μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών πυρκαγιών» του ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ : « ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΑΣΩΝ 2024».

Η δράση θα χρηματοδοτήσει: α) τη σύνταξη των προβλεπόμενων Τεχνικών Εκθέσεων για το σχεδιασμό περιμετρικών ζωνών αντιπυρικής προστασίας, μέσου πλάτους δέκα (10) μέτρων πέριξ οικισμών εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, και β) την υλοποίηση των αναγκαίων εργασιών όπως αυτές τεκμηριώνονται στις Τεχνικές Εκθέσεις.

 Στόχος της Δράσης είναι να παράσχει τα κατάλληλα μέσα χρηματοδότησης, προκειμένου κατόπιν έγκρισης των αρμόδιων περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών, οι δικαιούχοι Ο.Τ.Α. να παρέμβουν με τις εργασίες που καταγράψουν στις σχετικές Τεχνικές Εκθέσεις για τη δημιουργία ζωνών μέσου πλάτους δέκα (10) μέτρων, σε όμορες του οικιστικού ιστού ζώνες μείξης με δάση και δασικές εκτάσεις υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών, η δυσμενής εξέλιξη των οποίων εγκυμονεί κινδύνους τόσο για τα γειτνιάζοντα δασικά συμπλέγματα όσο και για τον οικιστικό ιστό.

 Σκοπός του προγράμματος είναι η χρηματοδότηση παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην ανάπτυξη της δασοπονίας, την αειφορική διαχείριση και ενδυνάμωση του πολυλειτουργικού ρόλου των δασικών οικοσυστημάτων καθώς και στη διασφάλιση – διατήρηση των συστηματικών υπηρεσιών των δασών.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot