FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου : Σύσκεψη με τους προέδρους τοπικών κοινοτήτων για άμεσα μέτρα πυροπροστασίας

Ημερομηνία: 21-07-2023 | Συντάκτης:

Η άμεση καταγραφή και δήλωση κλειστών χώρων συγκέντρωσης πολιτών και οδών διαφυγής, όπως ορίζει να γίνει με έγγραφό της η Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας, στο πλαίσιο της πυροπροστασίας, ζητήθηκε από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων.

Συνολικότερα, η σωστή οργάνωση και συντονισμός, για την αντιμετώπιση πιθανών δασικών πυρκαγιών κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, αποτέλεσε το αντικείμενο ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, παρουσία του Δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, του αναπληρωτή Δημάρχου και Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννη Αργυρόπουλου και της ομάδας εργασίας που συγκροτήθηκε στο πλαίσιο της λήψης μέτρων προληπτικής προστασίας κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, όπως προβλέπει συγκεκριμένα η σχετική ΚΥΑ που έχει εκδοθεί για την φετινή χρονιά.

Την ομάδα αποτελούν οι: Μαρίνος Αχτύπης (Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας & Πρασίνου-βοηθός Δημάρχου Πύργου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας), Γιάννης Παπαδημητρίου (πρόεδρος Δ.Σ.), Αγγελική Διονυσοπούλου (Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας).

Όπως τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος μεταξύ άλλων, στο προσεχές διάστημα και κυρίως κατά το μήνα Αύγουστο με τα μελτέμια, η ήδη αυξημένη προσοχή όλων πρέπει να είναι ακόμα μεγαλύτερη. Ο Δήμος Πύργου και η Πολιτική Προστασία, με τις όποιες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις που ανυπέρβλητα υπήρξαν, έχουν αναθέσει εργολαβίες που ήδη εκτελούνται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες, για καθαρισμό αγροτικών και δασικών δρόμων και οικοπέδων. Ταυτόχρονα γίνονται προσπάθειες ανάλογων καθαρισμών στις τοπικές κοινότητες, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό. Επιπλέον προχωρούν οι διαδικασίες βελτίωσης των δεξαμενών και των κρουνών.

Εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής, ζητήθηκε η συνδρομή και βοήθεια όλων των προέδρων ώστε να ενταθούν οι προσπάθειες το επόμενο διάστημα. Να συγκροτηθούν ομάδες πυρασφάλειας και εθελοντών, και να καταγραφούν τα τρακτέρ και τα μηχανήματα που μπορούν να διαθέσουν οι κάτοικοι σε περίπτωση ανάγκης.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap

olympia

Screenshot