FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πηνειού: Εξελίξεις για σεισμολογικό σταθμό στο Βαρθολομιό

Ημερομηνία: 08-07-2024 | Συντάκτης:

Θετική είναι η ανταπόκριση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών στο αίτημα του Δήμου Πηνειού για εγκατάσταση και λειτουργία σεισμολογικού σταθμού στην πόλη του Βαρθολομιού. Το ζήτημα επανέφερε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Βασίλη Καραστάθη στον απόηχο του διπλού χτυπήματος του εγκέλαδου το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση και η λειτουργία σεισμολογικού σταθμού στην περιοχή του Βαρθολομιού αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη καθώς θα συνεισφέρει με χρήσιμα στοιχεία και πληροφορίες στην παρακολούθηση, μελέτη και κατανόηση των σεισμολογικών φαινομένων στην Ηλεία και γενικότερα τη Δυτική Ελλάδα. Ειδικότερα, τα δεδομένα που θα αντλούνται από τον σταθμό πρόκειται να χρησιμοποιούνται μεταξύ άλλων για την εύρεση των παραμέτρων του σεισμού, δηλαδή τον προσδιορισμό των γεωγραφικών συντεταγμένων του επικέντρου, του βάθους, του χρόνου γένεσης και του μεγέθους του σεισμού.

Η συζήτηση μεταξύ του κ. Καστρινού και του Διευθυντή του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα με τον κ. Καραστάθη να ενημερώνει τον Δήμαρχο Πηνειού ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επισκεφθεί τον δήμο επιστημονικό κλιμάκιο προκειμένου να δρομολογήσει τις εξελίξεις.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot