FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πηνειού: Ενημερωτική παρουσίαση για το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο

Ημερομηνία: 31-08-2024 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κεντρικά Άρθρα, Νέα

*** Αφορά περιοχές σε Δ.Ε. Τραγανού και Γαστούνης

Τα τρία Εναλλακτικά Σενάρια στο πλαίσιο εκπόνησης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου για περιοχές που ανήκουν στις Δημοτικές Ενότητες Τραγανού και Γαστούνης πρόκειται να παρουσιαστούν σε εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Πηνειού. Η παρουσίαση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη (5/9) στις 12:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πηνειού, στον πρώτο όροφο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γαστούνης. Πρόκειται να ακολουθήσει πενθήμερη προθεσμία για την ηλεκτρονική υποβολή σχολίων και παρατηρήσεων.

Σημειώνεται ότι το Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Τ.Π.Σ.) εκπονείται για το τμήμα του Δήμου Πηνειού που περιλαμβάνει στην Δημοτική Ενότητα Τραγανού τους οικισμούς Τραγανό, Αγία Μαύρα, Μαρκόπουλο, Όλγα, Πηγάδι, Σιμίζα καθώς στην Δημοτική Ενότητα Γαστούνης τους οικισμούς Κόροιβος, Λευκοχώρι και Ρουπάκι. Η μελέτη του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και συντάσσεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) σε συνεργασία με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Μετά την ενημερωτική παρουσίαση, το υλικό της παρουσίασης θα αναρτηθεί στην Πλατφόρμα Συμμετοχής (ΠΛαΣ) του ΥΠΕΝ για τα Πολεοδομικά Σχέδια του Προγράμματος Κων/νος Δοξιάδης (https://polsxedia.ypen.gov.gr/). Την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την ενημερωτική παρουσίαση αρχίζει η διαδικτυακή υποβολή σχολίων / παρατηρήσεων για το προτεινόμενο σενάριο στην ΠΛαΣ, η οποία και θα διαρκέσει 5 ημερολογιακές ημέρες. Τα σχόλια / παρατηρήσεις που υποβάλλονται δεν απαντώνται αλλά λαμβάνονται υπόψη και αξιολογούνται από τους μελετητές.

«Στόχος η ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής»

Αναφερόμενος στο -υπό διαμόρφωση- νέο Τοπικό Πολεοδομικό Σχέδιο ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός επεσήμανε ότι αποτελεί προτεραιότητα να ανταποκρίνεται στις αναπτυξιακές προοπτικές της περιοχής, στις πραγματικές συνθήκες καθώς και στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες. «Μέσω του νέου σχεδίου ευελπιστούμε να αντιμετωπιστούν οριστικά χρόνια χωροταξικά προβλήματα, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων, να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να  δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή στρατηγικών αειφόρου ανάπτυξης» σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Καστρινός. 

«Ευελπιστούμε να αντιμετωπιστούν οριστικά χρόνια χωροταξικά προβλήματα, να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων και να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας» επεσήμανε ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot