FOLLOW US: facebook twitter

Ο Δήμος Ήλιδας παίρνει το ενεργειακό του μέλλον στα χέρια του!

Ημερομηνία: 04-03-2019 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”83605″ img_size=”full”][vc_column_text]

Δημιουργεί τη δική του ενεργειακή κοινότητα

Ο Δήμος Ήλιδας είναι από τους πρώτους δήμους της χώρας που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες που παρέχει ο νέος Νόμος4513/2018 περί Ενεργειακών Κοινοτήτων και προχωρά στην ίδρυση της «Ενεργειακής Κοινότητας ΗΛΙΔΑ».

Οι Ενεργειακές Κοινότητες είναι αστικοί συνεταιρισμοί αποκλειστικού σκοπού, με στόχο τηναντιμετώπιση πλήθους θεμάτων παραγωγής και διάθεσης ενέργειας με σημαντικό αντίκτυπο στην εξοικονόμηση πόρων και μείωση των λειτουργικών δαπανών.

Δραστηριοποιούνται στους τομείς των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), της Συμπαραγωγής Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ), της ορθολογικής χρήσης ενέργειας, της διαχείρισης της ζήτησης και της παραγωγής, διανομής και προμήθειας ενέργειας σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Σημαντικότατη είναι η δυνατότητα ανάληψης δράσεων για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας σε ευάλωτους καταναλωτές ή πολίτες κάτω από τα όρια της φτώχειας, ανεξάρτητα αν είναι μέλη της ενεργειακής κοινότητας, όπως ενδεικτικά παροχή ή συμψηφισμός ενέργειας, ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών ή άλλα μέτρα που μειώνουν την κατανάλωση της ενέργειας στις κατοικίες των πολιτών αυτών.

Πρώτος στόχος της «Ενεργειακής Κοινότητας ΗΛΙΔΑ» θα είναι η δημιουργία σταθμού/ών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ή ΣΗΘΥΑ με στόχο την ιδιοκατανάλωση και την μείωση του ενεργειακού κόστους λειτουργίας των δομών του Δήμου (Σχολεία , Κοινωνική Πρόνοια, δημοτικά καταστήματα, δημοτικός φωτισμός κ.α.), αλλά και η προετοιμασία για την μελλοντική διαχείριση και εκμετάλλευση υποδομών εναλλακτικών καυσίμων και οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων.

Στην «Ενεργειακή Κοινότητα ΗΛΙΔΑ» θα συμμετέχουν: ο Δήμος Ήλιδας, ηΔημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Ήλιδας, τονομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) Δήμου Ήλιδας «Ο ΗΛΕΙΟΣ», ηΔημοτική Ανώνυμη Εταιρεία Αμαλιάδας και ο ραδιοφωνικός σταθμός Αμαλιάδας.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot