FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ήλιδας: «Η Αμαλιάδα γιόρτασε με ιδιαίτερη λαμπρότητα τον Πολιούχο της Άγιο Αθανάσιο»

Ημερομηνία: 18-01-2024 | Συντάκτης:

Συμμετείχαν τέσσερις μητροπολίτες, ενώ το “παρών“ έδωσαν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος

Με τη δέουσα τιμή και με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε φέτος από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας και το Δήμο Ήλιδας, ο πολιούχος της Αμαλιάδας Άγιος Αθανάσιος.

Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου τόσο εντός, όσο και εκτός του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου και δεκάδων εκπροσώπων αρχών και φορέων του Νομού, αλλά και αξιωματικών των ενόπλων δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε από τους Σεβασμιότατους Μητροπολίτες Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο ο οποίος κήρυξε και τον Θείο Πανηγυρικό Λόγο, Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιο Δ’ και Κεφαλληνίας κ.κ. Δημήτριο, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρόσκληση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας και Ωλένης κ.κ. Αθανασίου Β’.

Ο Δήμαρχος Ήλιδας κ Χρήστος Χριστοδουλόπουλος υποδέχτηκε στην πόλη της Αμαλιάδας κλήρο και λαό. Την κυβέρνηση στους εορτασμούς εκπροσώπησε ο Ηλείος Υφυπουργός Προστασίας Του Πολίτη κ. Ανδρέας Νικολακόπουλος, ενώ για τον Πολιούχο, την πόλη επισκέφτηκε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.

Επίσης, στην έδρα του Δήμου Ήλιδας βρέθηκαν για τον Άγιο Αθανάσιο, οι βουλευτές Ηλείας κ. Διονύσης Καλαματιανός και κ. Μιχάλης Κατρίνης και οι δήμαρχοι, Πύργου κ. Στάθης Καννής, Πηνειού κ. Αλέξης Καστρινός και Ανδραβίδας – Κυλλήνης κ. Γιάννης Λέντζας.

Αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Αγίου Αθανασίου σε κεντρικούς δρόμους της Αμαλιάδας και συγκεκριμένα στις οδούς: Δαλιάνη – Ελευθερίου Βενιζέλου – Δεληγιάννη – Αρχαίας Ήλιδος – Φιλικής Εταιρείας – Καποδιστρίου με κατάληξη και πάλι στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου.

Στη λιτανεία συμμετείχε άγημα που απέδιδε τις προβλεπόμενες τιμές από την 117 Πτέρυγα Μάχης, ενώ παραταγμένη ήταν μαθητές από το 3ο Δημοτικό Σχολείο και τον 2ο Γυμνάσιο της πόλης.
Οι θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον Πολιούχο ξεκίνησαν μία ημέρα πριν, με τον Μέγα Αρχιερατικό Εσπερινό και ολοκληρώθηκαν με την επιμνημόσυνη δέηση στην Ιερά Μομή Φραγκαβίλλας, υπέρ αναπαύσεως του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλείας κυρίου Αθανασίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος