FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ήλιδας: Αντιπλημμυρικά στο Γεράκι και έπεται συνέχεια

Ημερομηνία: 06-12-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Κοινωνία, Νέα

Το δρόμο τους παίρνουν το ένα μετά το άλλο μεγάλα έργα που έχει δρομολογήσει εδώ και καιρό η δημοτική αρχή στο δήμο Ήλιδας. Παρά τις χρονοβόρες διαδικασίες η δημοτική αρχή, επιδίδεται σε έναν αγώνα δρόμου για να προχωρήσουν τα έργα και να περάσουν σε φάση υλοποίησης το συντομότερο δυνατό. Χθες σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και οι συνεργάτες του στάθηκαν στο έργο που ξεκινά άμεσα στο Γεράκι και στο ρέμα της Σοχιάς αλλά και εκείνα που ακολουθούν…

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος τόνισε πως το έργο αφορά στο Γεράκι και την Ανάληψη, επιλύοντας ένας σημαντικό πρόβλημα της περιοχής που χρονίζει. Μάλιστα η γέφυρα στην περιοχή έχει υποσκαφτεί με κίνδυνο διακοπής στην συγκοινωνία, ενώ κίνδυνος υπάρχει και για σπίτια στην περιοχή. «Καταφέραμε να πετύχουμε την χρηματοδότηση μετά την μελέτη της Τεχνικής Υπηρεσίας με προϋπολογισμό 1,286,480 ευρώ από Δημόσιες επενδύσεις. Το έργο έχει τίτλο «αποκατάσταση κατολισθήσεων και συνοδά έργα στον οικισμό Ανάληψης και την Τ.Κ. Γερακίου» είπε ο δήμαρχος Ήλιδας που εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην Τεχνική υπηρεσία του δήμου.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται σε έργα που έχουν δρομολογηθεί όπως τα αντιπλημμυρικά Αμαλιάδας με προϋπολογισμό 1.060.000 ευρώ λόγω ενστάσεων και σε άλλα έργα που προχωρούν όπως τα αντιπλημμυρικά της Πηνείας με προϋπολογισμό 980.000 ευρώ που βρίσκεται στη φάση της υπογραφής σύμβασης, η δημοπράτηση της ανάπλασης Αμαλιάδας με προϋπολογισμό 2,4 εκατ. Σημείωσε μαζί με την προϊσταμένη του τμήματος κατασκευής τεχνικών έργων κα Πίπιλα, πως οι διαδικασίες και ο χρόνος δημοπράτησης κυμαίνονται από 6 έως 9 μήνες.

Η κα Πίπιλα σχολίασε πως το έργο στο Γεράκι είναι αρκετά σημαντικό και με απαιτήσεις στην υλοποίησή του ενώ δημοπρατήθηκε χωρίς καθυστερήσεις, ενώ και η συμβασιοποίησή του, προχώρησε γρήγορα.

Ο πρόεδρος του Γερακίου, Γιάννης Κοντόπουλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στο δήμαρχο Ήλιδας και τους συνεργάτες του, για την ανταπόκριση της δημοτικής αρχής σε ένα έργο μεγάλης σημασίας που θα λύσει προβλήματα δεκαετιών, ενώ ο αντιδήμαρχος Κωνσταντίνος Τσεριώνης μίλησε για ένα απαιτητικό έργο με αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, προστασία της περιοχής στις όχθες της Σοχιάς και ασφαλτοστρώσεις στο Γεράκι.

Τέλος ο πρόεδρος της αναδόχου εταιρίας από την Πάτρα, Χρήστος Μπακαλάρος, σημείωσε πως θα τρέξουν όλες τις διαδικασίες στους χρόνους που προβλέπονται – καιρού επιτρέποντος – για να ολοκληρωθεί έγκαιρα το έργο. Ζήτησε δε τη συμβολή των κατοίκων λέγοντας πως μόλις φύγει η όχληση των εργασιών θα μείνει πίσω ένα μεγάλο έργο, ενώ στάθηκε και στο ενδιαφέρον του δημάρχου να προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του έργου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος