FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Εκλογή προεδρείου νέου Δ.Σ και Δημοτικής Επιτροπής

Ημερομηνία: 14-01-2024 | Συντάκτης:

Δημαιρεσίες διεξήχθησαν στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη η Δήμητρα Ζαφειροπούλου, η οποία εξήρε το έργο  του Σάκη Μπαλιούκου

Εκλογή μελών  του προεδρείου του νεοεκλεγέντος Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, καθώς και της Δημοτικής Επιτροπής του δήμου, έγινε σε ειδική συνεδρίαση την Κυριακή 14 Ιανουαρίου,  στο χώρο της πρ. Μαθητικής Εστίας Κρεστένων.

Αρχικά ο πρώτος σε ψήφους δημοτικός σύμβουλος  του  δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Αν. Καρνάρος, κήρυξε την έναρξη της συνεδρίαση του Δ.Σ. για την εκλογή των μελών του προεδρείου, για το χρονικό διάστημα από 02-01-2024 έως 30-06-2026.

Υποψήφια για την θέση του προέδρου  του Δημοτικού Συμβουλίου προτάθηκε από το δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκο η δικηγόρος κ. Δήμητρα Ζαφειροπούλου, ως αντιπρόεδρος προτάθηκε από τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Τάκη Δημητρουλόπουλο,  ο κ. Βασ. Σπυρόπουλος και ως γραμματέας του προεδρείου  προτάθηκε από την πλειοψηφία η κ. Αντωνία Νανοπούλου, οι οποίοι  και ψηφίστηκαν ομόφωνα από το σώμα.

Δημοτική Επιτροπή

Εν συνεχεία εξάλλου η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων προχώρησε  στη συγκρότηση  της 6μελούς Δημοτικής Επιτροπής,  τα μέλη της οποίας  μετά από την μυστική  ψηφοφορία  που διεξήχθη στο σώμα έχουν ως εξής.

Από  την Ενωτική Δημιουργία τακτικά μέλη  εξελέγησαν οι  κ.κ. Γιάννης Δάγκαρης (10 ψήφους), Παν. Βασιλόπουλος (9), Κώστας Κωνσταντάρας (9) και Σταυρούλα Δημητρακοπούλου,  μετά από κλήρωση με την Κωνσταντίνα Φωτεινοπούλου που ισοψήφησαν (8).

Αναπληρωματικοί  αναδείχτηκαν οι  κ.κ. Κων/να Φωτεινοπούλου, Αν. Καρνάρος (7) και Βασιλική Κοτσοπούλου (6).

Επίσης από την πλευρά  της αντιπολίτευσης ως τακτικά μέλη της Δημοτικής Επιτροπής εκλέχθηκαν από το σώμα οι κ.κ. Τάκης Δημητρουλόπουλος (7) και Θεοδώρα Καλάκου (7) και αναπληρωματικοί οι κ.κ. Κων. Ματζαράπης  (3) και Παν. Νικολακόπουλος (3),  οι οποίοι ισοψήφησαν και μετά από κλήρωση εξελέγη ως πρώτος αναπληρωματικός  ο κ. Ματζαράπης.

«Υγεία και δύναμη»

Στο πέρας της διαδικασίας ο  δήμαρχος  Ανδρίτσαινας-Κρεστένων  χαιρέτησε την πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ευχόμενος σε όλους να έχουν υγεία και δύναμη, προκειμένου να έλθει σε πέρας το έργο της Δ.Α.

Από την πλευρά της η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων αφού ευχαρίστησε το δήμαρχο που την  τίμησε σε αυτή τη θέση,  αλλά και όλους τους δημοτικούς συμβούλους  που στήριξαν την πρόταση αυτή, τόνισε πως «με οραματιστή τον κ. Σάκη Μπαλιούκο θα συνεχιστεί το έργο που επί σειρά ετών έφτασε το δήμο σε υψηλότατο επίπεδο».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος