FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Ειδικό σχέδιο οργανωμένης απομάκρυνσης των  πολιτών

Ημερομηνία: 20-07-2023 | Συντάκτης:

Συνεδρίασε η ομάδα εργασίας δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, υπό το δήμαρχο Σάκη Μπαλιούκο.

Ο καθορισμός χώρων συγκέντρωσης για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση, σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς στο δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, αποτέλεσε  αντικείμενο της συνεδρίασης που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο χώρο της Μαθητικής Εστίας Κρεστένων.

Στην τακτική συνεδρίαση συμμετείχαν συγκεκριμένα τα μέλη της ομάδας εργασίας για τη σύνταξη ειδικού σχεδίου Οργανωμένης Απομάκρυνσης Πολιτών του δήμου, εξαιτίας δασικών πυρκαγιών, με επικεφαλής το δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκη Μπαλιούκο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 1 παρ. 13 & αρθ.27 του Ν. 4662/2020.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Μπαλιούκος, αφού ευχήθηκε να είναι τελευταίες οι πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών που αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία, υπογράμμισε ότι η πολιτεία δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην απομάκρυνση των πολιτών από τα Δημοτικά Διαμερίσματα όταν εκδηλώνεται μία πυρκαγιά.

«Από τη μία πλευρά έχει δίκιο γιατί έχουμε ζήσει γεγονότα που είτε δεν ελήφθησαν μέτρα απομάκρυνσης των πολιτών και είχαμε τα φαινόμενα όπως λ.χ. στο Μάτι αλλά και αλλού, είτε υπήρξε άναρχη έξοδος από τα χωριά και είχαμε αντίστοιχα τραγικά φαινόμενα όπως αυτά της Αρτέμιδας» τόνισε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Ακόμα  ανέφερε ότι «ο ορισμός των χώρων προληπτικής συγκέντρωσης ή απομάκρυνσης των Δημοτών και η καταγραφή των οδών διέλευσης και διαφυγής με τα εναλλακτικά σενάρια και ο τρόπος μεταφοράς των Δημοτών στα σημεία αυτά, ολοκληρώνει την εργασία της επιτροπής αυτής. Ο καθαρισμός πέριξ των χώρων αυτών είναι επίσης σημαντικός παράγων για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων κ. Κώστας Δρακόπουλος ανέφερε πως με τους χώρους που προτείνονται συμφωνούν οι πρόεδροι και οι άλλοι τοπικοί φορείς, ενώ ο διοικητής του Α.Τ. Κρεστένων κ. Σωτ. Πιτσινής χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της σωστής ενημέρωσης και  συνεργασίας  για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών.

Επίσης η διοικήτρια του Νοσοκομείου Κρεστένων κ. Αριστέα Παπαδοπούλου έκανε γνωστό πως υπάρχει ετοιμότητα  εκ μέρους του νοσηλευτικού ιδρύματος για παρεχόμενες υπηρεσίες και παράλληλα τοποθετήσεις έγιναν από εκπροσώπους του ΕΚΑΒ, του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κ.α.

Στη συνεδρίαση εξάλλου επισημάνθηκε πως η προληπτική απομάκρυνση των πολιτών σε περίπτωση δασικής πυρκαγιάς, γίνεται με εισήγηση του πυροσβέστη που βρίσκεται επί του πεδίου προς το δήμαρχο, που είναι αρμόδιος να διατάξει την εκκένωση στην περιοχή του δήμου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot