FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Χρηματοδότηση ύψους 500.000 ευρώ για προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας

Ημερομηνία: 19-06-2024 | Συντάκτης:

-Το ποσό εγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο

Χρηματοδότηση ποσού ύψους 500.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο έγινε προς το Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων,  με σκοπό τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών περιμετρικά οικισμών  που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Ο Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων με επικεφαλής το Δήμαρχο κ. Σάκη Μπαλιούκο προχώρησε άμεσαυποβολή προτάσεων με σκοπό την έγκαιρη χρηματοδότηση από Πράσινο Ταμείο και την προστασία από  πιθανές δασικές πυρκαγιές κατά τη θερινή περίοδο.

Στα πλαίσια της εν λόγω χρηματοδότησης  την Πέμπτη 20 Ιουνίου το πρωί έχει προγραμματιστεί ευρεία σύσκεψη εμπλεκόμενων φορέων στην πρ. Μαθητική Εστία Κρεστένων,  προκειμένου να γίνει προγραμματισμός  των δράσεων πυροπροστασίας που περιλαμβάνουν τη δημιουργία αντιπυρικής ζώνης μέσου πλάτους 10 μέτρων, έτσι ώστε να διασπάται η συνέχεια της δασικής βλάστησης.

Το έργο πυροπροστασίας περιλαμβάνει  συνολική χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. ευρώ που διατίθενται με πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Θεοδ. Σκυλακάκη και μετά από απόφαση του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος